20 Σεπ 2008

Αίτηση πρός Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Π Ρ Ο Σ
Τον κ. Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Α Ι Τ Η Σ Η

Κωνσταντίνου Π, μέλους του Δ.Σ, εκπροσώπου της «Ε.Π.Δ.Α».

…………………………

Στην από 17.3.2008 ανακοίνωσή της, ευρύτατα ήδη δημοσιοποιημένη, η «Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος», στα πλαίσια έκφρασης της αντίθεσής της με το νομοσχέδιο για το «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης», χαρακτηρίζει επί λέξει : «Η εκκλησία δέχεται και ευλογεί κάθε παραδεδομένη τέλεση του γάμου κατά το Ορθόδοξο τυπικό, ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική σχέση» εκτός αυτού.

Με την παραπάνω φράση, η οποία υπερβαίνει κάθε όριο οξείας κριτικής αντιπαράθεσης, η Δ.Ι.Σ. υβρίζει απρόκλητα και απροσχημάτιστα εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, που είτε συμβιώνουν χωρίς γάμο, ως έχουν δικαίωμα, είτε έχουν τελέσει πολιτικό γάμο και παραδίδει στη διαπόμπευση εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, των οποίων οι μητέρες συλλήβδην βαπτίζονται «πόρνες» από τους «ηθικούς και πνευματικούς ταγούς του Εθνους».

Απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή βαρβαρότητα ο Δ.Σ.Α. θα καταστεί συνένοχος εάν σιωπήσει. Οφείλει στα πλαίσια των θεσμικής και κοινωνικής του αποστολής (κώδικας δικηγόρων άρθρο 199) και να καταδικάσει ανεπιφύλακτα αυτού του είδους τα νέα ήθη και να πάρει θέση επί της ουσίας για τη στήριξη του υπό θέσπιση συμφώνου.

Παρακαλώ όπως έχω δικαίωμα κατ άρθρο 234 του κώδικα περί δικηγόρων για την ένταξη του θέματος αυτού στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης.

Παρακαλείται ο κ. Δ/ντής του συλλόγου να μεριμνήσει για την πρωτοκόλληση της παρούσας και τη διανομή της στα λοιπά μέλη του Δ.Σ. και στον Σύλλογο Υπαλλήλων του Δ.Σ.Α.

Επίσης ζητώ να δημοσιευθεί η παρούσα στο προσεχές «Βήμα του Δικηγόρου» και στην ιστοσελίδα του Δ.Σ.Α.

Αθήνα, 18.3.2008
Ο αιτών
ΚΩΣΤΑΣ Π
Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Σ
ΚΑΝΙΓΓΟΣ- ΑΘΗΝΑ



Για να μην νοιώθουμε οι μόνες-οι τρελλές-οι.