6 Οκτ 2008

Πέσαμε... στα μαλακά

ΠΕΣΑΜΕ… ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ

Ο στρατηγός άνεμος απελευθερώθηκε, χωρίς ποινή πήγε σπίτι του. Ουδεμία-εις φέρει την ευθύνη για όσα έγιναν. Αναπτυξιακά πακέτα τρέχουν και ραχούλες με θυμάρι θα γίνουν στέκια της μόδας, στη φύση που θα φτιάξουν.
Αν δείτε μαχαίρια να περνούν μην ανησυχείτε δεν είναι για μας. Τα δικά μας μαχαίρια είναι τυλιγμένα με μπαμπάκι την «λαϊκή βούληση». Όλες-οι κοιτάμε το αύριο λες και δεν είναι συνέχεια του χθες και του σήμερα. Η Πολιτική σβήνει τα λάθη της με μάρμαρο ή με τσιμέντο, που είναι και φθηνότερο. Γενναιόδωρες-οι από πάντα μας ή ωραίες κοιμωμένες-οι, δίνουμε άλλη μια ευκαιρία να θεωρούν ότι καλώς έπραξαν. Διαμοιραστήκαμε σε σκληρότερους πυρήνες. Κάτι οι αιώνες των κτίσεων, κάτι η μεσόγειος, κάτι τα Βαλκάνια, κάτι κι η Ευρώπη που μας μπέρδεψε περισσότερο από όλα, αποκτήσαμε πολλές ταυτότητες. Ψηφίζουμε για την μαμά, τον μπαμπά, το πείσμα, την Ελλάδα ρε γαμώτο, αλλά ποτέ για τον λεσβιασμό μας. Ξεχνάμε όσα ζούμε και μπροστά στην κάλπη υπερισχύει μια ταυτότητα βαθιά χωμένη και ενοχική, όσο και η παρακάτω δήλωση.
Η κ Κανέλλη που ήρθε πρώτη στην Α’ Αθήνας, είπε για τον πολιτικό γάμο και τη τεκνοθεσία: «Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση προτεραιότητα τους τύπους και δη απ’ αυτούς που ξέρουν τι θέλουν από την ζωή τους. Γεννήτορες είμαστε εν δυνάμει όλοι. Γονείς, μόνο κρινόμενοι από τα παιδιά μας». Εντύπωση θα μας έκανε, να ήταν «προτεραιότητα» σας τα ανθρώπινα δικαιώματα, για σας μόνο ως παραγωγικές μονάδες υπάρχουμε. Όταν είμαστε όλες-οι ίσες-οι το κάθε σύστημα αχρηστεύεται. Ουσιαστικό κι όχι «τυπικό» είναι ο πολιτικός γάμος λεσβιακών-γκέι ζευγαριών που μέσω αυτού θα αποκτήσουμε ισότητα και τη μην στέρηση των παιδιών μας, εξ’ αιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού μας.
Είναι διάκριση στην Ελλάδα, να μπορούν να τεκνοθετούν μόνο όσες-οι έχουν χρήματα και όνομα υπερνικώντας μια σειρά προϋποθέσεων που θέτουν οι νόμοι. Η γονεϊκότητα και η τεκνοθεσία οφείλει να ισχύει χωρίς διάκριση για όλες-ους.
Το να ζούμε μόνιμα στην παρανομία-φόβο δεν είναι επαναστατικό, είναι απάνθρωπο που δημιουργεί σειρά διακρίσεων και εγκλημάτων σε βάρος μας.
Έχετε ευθύνη κ. Κανέλλη, με τις σκοταδιστικές δηλώσεις και την απραξία σας, για την συνέχιση των διακρίσεων απέναντι σε εμάς, που ξέρουμε όχι μόνο τι θέλουμε αλλά και να ζούμε την ζωή μας όπως την θέλουμε.
Αυτό το τελευταίο διεκδικούμε.




Το άρθρο γράφτηκε στις 6.10.07 από την Ευαγγελία Βλάμη και δημοσιεύτηκε στην εφημρίδα city uncovered.