23 Ιαν 2009

Υπερηφάνεια

Ημέρα υπερηφάνειας
Μετά την πετυχημένη υπερηφάνεια του 2008 μεγαλώνουν οι επιθυμίες μας για το 2009.
Επειδή δεν συμβαίνουν κάθε μέρα πολιτικοί γάμοι λεσβιών και γκέι και αφού το σύμφωνο συμβίωσης δεν μας περιλαμβάνει ας προτείνουμε κι αν μπορούμε να εργαστούμε για μια καλή ημέρα υπερηφάνειας.

Θέλουμε την μέρα εκείνη ντυμένη με φαντασία και χρώματα τόσο στην πλατεία όσο και στην πορεία.

Το κεντρικό σύνθημα θα θέλαμε να έχει άμεση σχέση με τη διάκριση του συμφώνου και με χαρά θα φωνάζαμε συνθήματα που σε όλη την διάρκεια των ως τώρα πορειών έχουν ακουστεί.

Τυπωμένα αντίγραφα συνθημάτων θα διευκολύνουν τον κόσμο και περισσότερες ντουντούκες θα αυξήσουν την φωνή μας.

Ο συνδυασμός συγκροτημάτων σε φορτηγά και συνθημάτων είναι μια λεπτή υπόθεση.

Πιστεύουμε ότι ένα δεύτερο μπαρ θα ήταν ένα καλό εγχείρημα γιατί είναι αλήθεια ότι δημιουργούνται γνωριμίες στην ουρά αλλά ας ξαλαφρώσουμε όσες-ους δουλεύουν εκεί.

Το σήμα κατατεθέν, δηλαδή την ιριδίζουσα Ακρόπλη τη βρίσκουμε λίγο τουριστική αλλά αν η πρόθεση ήταν συμβολική θα χαρούμε να δούμε και άλλα κτήρια-σύμβολα να ιριδίζουν.

Αν και συνθήκες υπεράνω της επιτροπής υπερηφάνειας μάς περιορίζουν φέτος και πάλι στην ίδια πλατεία θα ήταν πολύ όμορφο να απλωθούμε σε νέους τόπους.

Ο οικονομικός απολογισμός οφείλει να γίνεται δημόσια για να ξέρουμε όλες-οι τι συμβαίνει και να μην υπάρχουν καλοθελήτριες-ες που θα με την σιωπή της υπερηφάνειας νομιμοποιούνται να μιλούν για ποσοστιαία κέρδη της επιτροπής. Που δεν ισχύουν έτσι κι αλλοιώς αλλά είναι η υποψία που ελλοχεύει για κάθε τι.

Η ανακοίνωση της μέρας της υπερηφάνειας όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο καλύτερα, με ενδιάμεσες υπενθυμίσεις και πληροφορίες για το τι θα μας βρει στην υπερηφάνεια θα διαμορφώνουν το πρόγραμμά μας.

Η παρουσία των εργαζομένων στο σεξ κρίνεται απαραίτητη όχι μόνο για την ακραία βία που δέχτηκαν τις νύχτες των εορτών αλλά και για τις διακρίσεις που εισπράττουν από την απαξία με την οποία περιβάλλεται το επάγγελμα. Σε αυτές τις πλάτες κερδίζουν ποσά δυσθεώρητα δικηγορίνες-οι και δικαστήρια.

Η ημέρα υπερηφάνειας είναι πολιτική από την γέννησή της ως σήμερα και στην Ελλάδα είναι πολύ νωρίς να την αποδυναμώσουμε γιαυτό καλούμε πολιτικίνες-ους για να μας πουν τι έκαναν, τι θα κάνουν για την ΛεΠΑΤ κοινότητα, πόσο σέβονται και εφαρμόζουν τις υπογραφές της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον ΟΗΕ.


Το άρθρο γράφτηκε από την Ευαγγελία Βλάμη στις 8.1.09 για την ΛεΠΑΤ εφημεριδα city uncovered που δεν το δημοσίευσε για λόγους στρατηγικής.