21 Φεβ 2009

Καταναγκαστική εργασία στο σεξ

Από το Νοέμβρίο του 2008, λειτουργεί το Γραφείο Μελέτης και Αντιμετώπισης Εξαναγκαστικής Εργασίας στο Σεξ-Trafficking στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕΛΠΝΟ, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στις δραστηριότητες του είναι η Άμεση Επικοινωνία - Συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, φορείς που προβλέπονται από το Π.Δ 233/03 και την σχετική Νομοθεσία με το Trafficking.

Μην ξεχνάμε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων τα κορίτσια, γυναίκες βασανίζονται μέχρι και κατά την διάρκεια της καταναγκαστικής εργασία στο σεξ, ξυλοκοπούνται στερούνται τροφή αλλά και τα προσωπικά έγγραφά(διαβατήρια)και "ζουν"εγκλωβισμένες σε στοίβες μαζί με δεκάδες άλλες σε χώρους 2Χ2 χωρίς υγιεινή.

Πολλές φορές είναι θύματα αστυνομικών που τις εκβιάζουν με την παρακράτηση των προσωπικών τες εγγράφων. Αν και όταν συλληφθούν από την αστυνομία η κατάληξη μετά την δίκη (αν γίνει) είναι η απέλαση. Στον τόπο κατοικίας τες είτε εξαναγκάστηκαν σε εργασία στο σεξ είτε δούλευαν χωρίς χαρτιά καθαρίζοντας σπίτια ή πλένοντας πιάτα (δεν έχουν επιλογές ακόμη κι αν είναι πανεπιστημιακής μόρφωσης) νοούνται ως εργαζόμενες στο σεξ. Άλλη μια λοιπόν επιστρέφει κι έχει να αντιμετωπίσει την ανοησία της πόλης ή του χωριού για το πόσο ανάξια λόγου και ύπαρξης είναι. Δουλειές δεν τις προσφέρονται και ο κύκλος του κουτσομπολιού και μιζέριας τις αναγκάζει να ξαναφύγουν ή να ζουν μέσ' την χλεύη του στενού πολλές φορές κύκλου αλλα και του ευρύτερου.

Όσες πιστές προσέλθετε.

Ευαγγελία Βλάμη