7 Μαρ 2009

Ομοερωτοφοβία στη Λυρική Σκηνή

H Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβάζει ρατσισμό και βρωμάει ομοερωτοφοβία!

Χτες βράδι, στην πρεμιέρα της όπερας Ρουσάλκα του Ντβόρζακ, η ορχήστρα μοίρασε φοβικά κείμενα για τις-τους ΛεΠΑΤ στο κοινό. Τα φυλλάδια καταγγέλλουν τη γαλλίδα σκηνοθέτρια ότι μετέτρεψε ένα παραμύθι σε "ακραία ιστορία με ομοερωτικές τάσεις", εξαιτίας του φιλιού μεταξύ δυο αντρών που προβλέπεται στο σενάριο. Η σκηνοθέτρια έδωσε αυτή την ερμηνεία στο έργο για να τονίσει τη βασανισμένη φύση του πρίγκηπα και της ρουσάλκα (νεράιδας) που δε μπορούνε να είναι μαζί.
Ο πρόεδρος του Σωματείου των Μουσικών της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής ΕΛΣ κ. Θοδωρής Μαυρομάτης αθέτησε τη δήλωσή του ότι δεν θα μποϊκοτάρουν την παράσταση ούτε θα προβούν σε ακραία μέτρα. Η Ορχήστρα απείλησε ότι δεν θα παίξει αν δεν αφαιρεθεί το επίμαχο φιλί, και απείλησε και τον πρωταγωνιστή να μην τολμήσει να δώσει το φιλί.
Ακούστηκαν ομοερωτοφοβικά συνθήματα, ακούστηκε αντίλογος, και η πρεμιέρα τελικά διακόπηκε.

Ο ομοερωτισμός και η αναπαράστασή του δεν είναι ούτε καταδικαστέος ούτε ακραίος.
Καμιά-κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει δύο γυναίκες ή δύο άντρες να φιληθούν επί σκηνής ή σε δημόσιο χώρο.

Ένα παραμύθι με ένα φιλί μεταξύ δύο γυναικών ή αντρών δε γίνεται λιγότερο παραμύθι, λιγότερο ανθρώπινο ή λιγότερο κατάλληλο για παιδιά και ενήλικες.

Γιαυτό σήμερα 7 Μάρτη 2009 συγκεντρωνόμαστε
να διαμαρτυρηθούμε έξω από την Λυρική Σκηνή στις 7.30 μμ


Αν έφτασε ο πλέον αναρμόδιος κ. Θεοδωρής Μαυρομάτης και η ορχήστρα να επιτίθεται σε όσες-ους διαφωνούν με την διάκριση απέναντι σε λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές-ους και τρανς και να παρεμβαίνει δημόσια στην έκφραση της τέχνης, όταν αυτή αναπαριστά δημόσια τον ομοερωτισμό, τότε οδηγούμαστε σε μεσαιωνικούς σκοταδισμούς καταλύοντας το Σύνταγμα. Ευαγγελία Βλάμη