28 Απρ 2009

Η επιστήμη κατά του Πάπα

Στο στόχαστρο ο Πάπας για τις δηλώσεις του περί aids

Το έγκριτο ιατρικό περιοδικό Λάνσετ της Βρετανίας κατηγορεί τον ποντίφικα για διαστρέβλωση επιστημονικών δεδομένων, όσον αφορά στη χρήση προφυλακτικών και στη διάδοση του aids.

Το Λάνσετ ζητά με άρθρο του από την Πάπα να αποσύρει ή να επανορθώσει τις δηλώσεις του ότι "το πρόβλημα του aids δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη διανομή προφυλακτικών" και ότι «αντιθέτως, η χρήση τους επιδεινώνει το πρόβλημα».
«Όταν ένα άτομο με επιρροή, είτε είναι πολιτικός είτε θρησκευτικός ιθύνων, δηλώνει δημόσια κάτι που δεν ευσταθεί επιστημονικά και θα μπρούσε να έχει καταστρεπτικές επιπτώσεις στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, οφείλει να αποσύρει ή να επανορθώσει αυτή τη δήλωση», γράφει η Λάνσετ σε άρθρο της, προσθέτοντας ότι «το εάν το σφάλμα του Πάπα οφείλεται σε άγνοια ή εάν υπήρξε μία εσκεμμένη προσπάθεια χειραγώγησης της επιστήμης για να υποστηρίξει την καθολική ιδεολογία, είναι ασαφές».
Ο ιός του aids έχει προσβάλλει 33 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ιδιαίτερα δε στην υποσαχάριο Αφρική, και ευθύνεται για τον θάνατο 25 εκατομμυρίων.


Το άρθρο το βρήκαμε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 27.3.09 http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=29974.
Οι οροθετικές-οι αυξάνουν μέρα με τη μέρα και η Εκκλησία επιμένει ότι όχι μόνο δεν χρειάζεται η χρήση προφυλακτικού αλλά κι ότι επειδεινώνει το πρόβλημα. Ευαγγελία Βλάμη