25 Απρ 2009

Όχι πειράματα σε ζώα

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατάργησης των πειραμάτων σε ζώα και ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας για την αναθεώρηση της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας 86/609 πραγματοποιούμε εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 25 Απριλίου και 11πμ στο Σύνταγμα μαζί με τον ΠΟΦΥΖΩ και άλλους φορείς.

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι τα πειράματα σε ζώα είναι απαραίτητα για την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης.Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι πολλές φορές τα αποτελέσματα από πειράματα σε ζώα οδηγούν σε τραγικά λάθη ακόμη και σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.
H ζωή των ζώων στα εργαστήρια... Τα ζώα περνούν ολόκληρη τη ζωή τους σε μεταλλικά κλουβιά, Τα πειράματα στα οποία υποβάλλονται ποικίλλουν, αλλά κυρίως περιλαμβάνουν: δηλητηρίαση έως θανάτου σε safety tests, μετάδοση θανατηφόρων ιών, πρόκληση πληγής, δοκιμή ερεθιστικών ουσιών στο δέρμα και στα μάτια, στέρηση νερού,φαγητού,ύπνου, υποβολή σε ψυχολογικά βασανιστήρια, καταστροφή εγκεφάλου, παράλυση, ακρωτηριασμό, σύνθλιψη οστών, τύφλωση πρόκληση λειτουργικής ανεπάρκειας ζωτικών οργάνων, γενετικές ανωμαλίες και κατά συνέπεια και εμφανισιακή παραμόρφωση, πρόκληση εγκαυμάτων, χρησιμοποίηση ηλεκτροσόκ κα.
Τα πειραματόζωα συχνά δεν αντέχουν και πεθαίνουν είτε κατά τη διάρκεια του πειράματος, είτε θανατώνονται μετά, για να τους γίνει νεκροψία. Πολλές-οι επιστημόνισσες-νες παραδέχονται πλέον ότι τα πειράματα σε ζώα είναι ξεπερασμένα και προσανατολίζονται σε άλλες πιο αξιόπιστες μεθόδους δοκιμών και έρευνας.

Τα tests τοξικότητας με τη χρήση καλλιέργειας ανθρώπινων κυττάρων είναι δύο έως τρεις φορές πιο ακριβή από τη δοκιμή σε ποντίκια. "Η πλειοψηφία των τοξικολογικών μελετών φαίνεται ότι αποσκοπεί μόνο να μεταβιβάσει την ιατρική και νομική προστασία στις φαρμακευτικές εταιρείες και πολιτική προστασία στους επίσημους οργανισμούς, παρά να δώσει σημαντικές πληροφορίες στην θεραπεία ασθενειών που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο γένος".
ANIMAL NET

Το νέο μάς ήρθε από την info@zoofilia. Gr.
Τα ζώα τα κακομεταχειριζόμαστε και εκτός εργαστηρίων. Οι φόλες, το ομαδικό κυνήγι με καραμπίνες στις επαρχίες στο τέλος της καλοκαιρινής εποχής και τα κτυπημένα στις άκρες των αστικών δρόμων είναι μια στάση που δείχνει τον πολιτισμό και την αντίληψή μας ως προς αυτό που είθισται να λέγεται ανθρωπιά. Στην Ιταλία τέτοιες δράσεις ξεκίνησαν κάπου στο 1989, χαιρόμαστε που έφτασαν και στην Ελλάδα οι νομικοί προβληματισμοί. Ευαγγελία Βλάμη