22 Απρ 2009

Απεργία δίψας

Απεργία δίψας ξεκινά η κα Μία Φάροου για τις ωμότητες του Νταρφούρ

Για όσο αντέξει.

Η ηθοποιός Μία Φάροου, πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει απεργία δίψας την επόμενη εβδομάδα, για να δείξει με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή της προς τις-τους κατοίκους του Νταρφούρ, στο Σουδάν.
«Στις 27 Απριλίου θα ξεκινήσω αποχή από το νερό μόνο, σε συμπαράσταση προς το λαό του Νταρφούρ και ως μία προσωπική έκφραση οργής απέναντι σε έναν κόσμο, ο οποίος με κάποιο τρόπο μπορεί να παραμένει θεατής παρακολουθώντας αθώες γυναίκες, παιδιά και άνδρες να πεθαίνουν από τη βία την πείνα, τη δίψα και τις αρρώστειες χωρίς λόγο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κα. Φάροου.
Εκπρόσωπος της ηθοποιού είπε ότι η κα.Φάροου θα συνεχίσει την απεργία δίψας για όσο αντέξει. Οι γιατρίνες-οι της υπολογίζουν τις αντοχές της για περίπου τρεις εβδομάδες με δεδομένο ότι είναι πολύ αδύνατη.

Η Μία Φάροου, η οποία πήρε τον τίτλο της πρέσβειρας καλής θελήσεως της UNICEF το 2000, είναι ιδιαίτερα δραστήρια και πραγματοποιεί εδώ και χρόνια εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων και την ενημέρωση του κόσμο για τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες, όπως το Νταρφούρ, τη ΛΔ Κονγκό, την Αϊτή, το Τσαντ και τη Νιγηρία.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 22.4.09 στην εφημερίδα Τα Νέα http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1006633