11 Απρ 2009

Την ακρωτηρίασε ο πρώην σύζυγος

Φρικτή επίθεση με αλυσοπρίονο στην Καλαμάτα

Μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους, ένας 39χρονος ακρωτηρίασε τα χέρια και τα πόδια της εν διαστάσει συζύγου του στην Καλαμάτα και λίγο αργότερα παραδόθηκε στην αστυνομία.
Η άτυχη γυναίκα, 30 ετών, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση αρχικά στο Γενικό Κρατικό Καλαμάτας και συνέχεια αεροπορικώς στο ΚΑΤ, όπου θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των αγγείων και των νεύρων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Αλβανός δράστης ζούσε μόνιμα στην Βέροια αλλά πριν από μια εβδομάδα ταξίδεψε στην Καλαμάτα για να συναντήσει την 30χρονη εν διαστάσει σύζυγό. Εγκασταστάθηκε μάλιστα στο διαμέρισμά της μαζί με τα δύο παιδιά, 9 και 11 ετών, που ζούσαν μόνιμα στην Αλβανία με τους γονείς του.
Το ζευγάρι λογομάχησε έντονα και στη διάρκεια του τσακωμού ο άντρας επιτέθηκε στην 30χρονη με αλυσοπρίονο που είχε αγοράσει τις προηγούμενες ημέρες από την Καλαμάτα.
Λίγο μετά τη φρικτή επίθεση το μεσημέρι του Σαββάτου, ο δράστης σταμάτησε περιπολικό της αστυνιμίας και παραδέχτηκε το έγκλημα. Στη συνέχεια τις-τους οδήγησε στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου είχε ήδη μεταφέρει μόνος του τη γυναίκα θύμα.
Η αστυνομία, σε συνεργασία με επιστημόνησες-ες του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τη Νομαρχία Μεσσηνίας, εξασφάλισε προσωρινή φιλοξενία στα δύο παιδιά, στα οποία παρέχεται και ψυχολογική στήριξη.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 11.4. στο http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1004043&lngDtrID=244, Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.Το αλυσοπρίονο είναι κοπτικό εργαλείο για κλαριά ή/και κορμούς δένδρων. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας πείθει ότι ήταν "εν βρασμώ" μιάς και ο σύζυγος ξεκίνησε με πρόθεση από την Βέροια και πήγε με όχι και τόσο φιλικό τρόπο να εγκατασταθεί στο σπίτι της πρώην συζύγου του. Τρείς γυναίκες σε πολύ κοντινό διάστημα έπεσαν θύματα βίας και τα γεγονότα έφτασαν στα ΜΜΕ λόγω της φρικτότητας των εγκλημάτων. Η μία δέχτηκε δημόσια επίθεση με βιτριόλι η δεύτερη πέθανε στο πλοίο ενώ σε λίγες μέρες θα αποφυλακιζόταν και την άλλη την ακρωτηρίασν με αλυσοπρίονο. Καθημερινά γυναίκες γίνονται θύματα κλοπής από αγνώστους, θύματα βίας από οικείους κι αυτό νοείται ως καθημερινότητα ή οικογενειακή υπόθεση. Ο τρόμος που δημιουργείται στις γναίκες θύματα αλλά και σε όλες τις γυναίκες κρατά κλειστά τα στόματα και τις ψυχές. Αυτός ο σιωπηλός τρόμος ακριβώς ενθαρρύνει και τις βίαιες συμπεριφορές και επιθέσεις. Ευαγγελία Βλάμη.