18 Απρ 2009

Δήλωση παραβίασης μέσω διαδικτύου στο Ευρ. Δικ. Ανθρ. Δικαιωμάτων

Ανθρώπινα δικαιώματα: www.παραβίαση...

Πιλοτικό πρόγραμμα για την υποβολή αιτήσεων παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω του Διαδικτύου, έθεσε σε εφαρμογή το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, ευελπιστώντας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η διαδικασία αυτή να μπορεί να γίνεται σ' όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η νέα υπηρεσία, που στόχο έχει να διευκολύνει τις-τους απανταχού της Ευρώπης παθούσες-ντες να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΔΑΔ στο διαδίκτυο, είναι διαθέσιμη, προς το παρόν, μόνο σ' όσοες-υς χρησιμοποιούν τη σουηδική ή δανέζικη γλώσσα.

Δεδομένης, όμως, της απήχησης του νέου μέτρου, ενδέχεται να διευρυνθεί η χρήση του και για άλλες επίσημες γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Οταν οι ενάγουσες-ντες συμπληρώνουν την αίτησή τους, θα μπορούν να αποθηκεύουν τις αλλαγές σε όποιο επίπεδο της διαδικασίας επιθυμούν και να επιστρέφουν πάλι για να συμπληρώσουν την αίτηση.
Μόνο όταν η αίτηση έχει όλα τα ζητούμενα στοιχεία θα μπορεί να γίνει αποδεκτή από το ¨σύστημα".
Στη συνέχεια θα "ενεργοποιείται" μια λειτουργία, η οποία μέσω e-mail θα αποστέλλει την αίτηση σε μορφή PDF στην αποστολέα-ενάγουσα-ντα η οποία-ος, αφού την τυπώσει, θα πρέπει να την υπογράψει και να την ταχυδρομήσει στο Δικαστήριο με όποια σχετικά συμπληρωματικά απαιτούνται και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 25.2.09 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία γραμένο από τον Νίκο Ρούσση στο http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=20693. Ευαγγελία Βλάμη.