8 Μαΐ 2009

Λόγος μίσους στη Βουλή

Δελτίο Τύπου 9.5.09

Λόγος μίσους στη Βουλή.

Σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης (Λα.Ο.Σ) στην ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε προσβλητικά για πολλοστή φορά στις λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές-ους και τρανς, λέγοντας πως καταστρέφουν την νεολαία και ότι η τηλεόραση προβάλλει πως αν δεν είσαι γκέι δεν θα βρεις δουλειά.


Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ο κ. Καρατζαφέρης δήλωνε πως είναι υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ και του συμφώνου συμβίωσης.


Ο κ. Καρατζαφέρης(Λα.Ο.Σ) πρόσφατα με απόφαση της μειοψηφίας του κόμματός του αποφάσισε, να αποσύρει από το καταστατικό του κόμματός του την υποστήριξή του για το σύμφωνο συμβίωσης και τα δικαιώματα των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς.


Πολλές φορές βουλευτές του κόμματός του έχουν δημόσια καταφερθεί εναντίον της ΛΟΑΤ κοινότητας ή έχουν υπερασπιστεί σε δίκες όσες-ους εκφέρουν λόγο μίσους εναντίον της.


Κατά την ψήφιση του 3917/2008 (σύμφωνο συμβίωσης) το Λα.Ο.Σ αναφερόμενο στην πρόταση άλλων κομμάτων, να συμπεριληφθούν και λεσβιακά-γκέι ζευγάρια στον 3917, μίλησε για νομιμοποίηση της κτηνοβασίας.

Ο λόγος μίσους είναι έγκλημα, που βασίζεται στις σεξουαλικές προκαταλήψεις και όχι ελευθερία του λόγου.

Καλούμε το Λα.Ο.Σ να αντιληφθεί την ισότητα όλων και ιδιαίτερα τον κ. Καρατζαφέρη να ανακαλέσει τις σημερινές του δηλώσεις καθώς και τα κόμματα της Βουλής να πάρουν θέση απέναντι στις δηλώσεις του Λα.Ο.Σ


Οι εκλογές είναι πολύ κοντά.


www.lesbianbimafia.blogspot.com Ευαγγελία Βλάμη