22 Μαΐ 2009

Η Κούβα κατά της Σεξουαλικής Προκατάληψης

Η Κούβα γιορτάζει την Διεθνή Μέρα κατά της Σεξουαλικής Προκατάληψης

Οι δράσεις περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της εκστρατείας-καμπάνιας για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ΛεΠΑΤφοβίας και το hiv-aids.

Η Διεθνής Ημέρα κατά των Σεξουαλικών Προκαταλήψεων γιορτάστηκε στις 16.5.09 στην Αβάνα με σειρά δράσεων στη Pabellón Cuba και στελέχη της Κουβανική Ένωση Συγγραφισών-ων και Καλιτέχνιδων-ων (UNEAC).

Η Μαριέλα Κάστρο, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου της Σεξουαλικής Εκπαίδευσης (CENESEX), είπε “Αυτή η γιορτή είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για να ξεικινήσει η επαγρύπνηση γύρω από το σεβασμό της ελευθερίας και της υπεύθυνης στάσης του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας του κοινωνικού φύλου. Οι ΛεΠΑΤ δεν είναι το πρόβλημα, η ΛεΠΑΤφοβία είναι”.

Οι δράσεις συμπεριλάμβαναν πωλήσεις βιβλίων και περιοδικών, συζητήσεις με θέμα την σεξουαλική διαφορετικότητα στην Κουβανική οικογένεια, περίπτερα πληροφοριών πάνω στο θέμα της υπεύθυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς και σεξουαλικότητας και παρουσίαση της εκστρατείας πληροφόρισης γύρω από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ΛεΠΑΤφοβίας και το hiv aids.

Την παρουσίαση της καμπάνιας παρακολούθησαν η Yolanda Ferrer, γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Γυναικών Κούβας (FMC), ο Ricardo Alarcón πρόεδρος Εθνικού Νομοθετικού Σώματος και ο Fernando Rojas εντεταταλμένος Υπουργός Πολιτισμού.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 21.5.09 στο www.juventudrebelde.co
Οι ελληνική Πολιτεία και τα κόμματα ούτε που ασχολούνται με τα ΛεΠΑΤ θέματα. Η στάση της Κούβας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων ισχυρίζονται πως οι αλλαγές συμβαίνουν μόνο σε "προχωρήμένες" βόρειες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν μια άλλη καλιέργεια-παιδεία. Ευαγγελία Βλάμη