24 Μαΐ 2009

Απόπειρα βιασμού σε έφηβη

Σοκ από υπόθεση ασέλγειας σε 13χρονη στα βόρεια προάστια

Τρόμο προκαλεί η δράση νεαρού σε βόρειο προάστιο της Αθήνας, ο οποίος λήστεψε και προσπάθησε να βιάσει μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου. Οι γονείς είναι ανάστατες-οι και πολλές-οι συνοδεύουν τα παιδιά στις μετακινήσεις τες-τους, ενώ η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει τον κακοποιό.
Την περασμένη Δευτέρα η 13χρονη μαθήτρια έδινε εξετάσεις στο σχολείο της και όταν τελείωσε, πήγε σε κοντινή πλατεία, όπου συναντήθηκε με συμμαθήτριες-ες της. Εκεί, όπως είπε στην αστυνομία, άρχισε να την παρακολουθεί ένας νεαρός.

Το κορίτσι επέστρεψε στην πολυκατοικία όπου ζει με την οικογένειά της και πριν ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος, ο δράστης που άγνωστο πως, είχε καταφέρει να μπει στο κτίριο, της επιτέθηκε από πίσω, την χτύπησε και της άρπαξε τα πράγματά της.
Αβοήθητο το κορίτσι έπεσε στο πάτωμα και πάλεψε με τον δράστη, ο οποίος ασέλγησε πάνω της, αλλά δεν πρόλαβε να την βιάσει, καθώς τράπηκε σε φυγή από τις φωνές της, που κινητοποίησαν την γειτονιά. Μετά το δεύτερο κρούσμα μέσα σε μια βδομάδα σε προάστιο της Αθήνας, πολλές-οι γονείς συνοδεύουν καθημερινά τα παιδιά τες-τους σε κάθε μετακίνηση.
Τρομοκρατημένες είναι και οι μαθήτριες των σχολείων της περιοχής, που ποτέ πλέον δεν κυκλοφορούν μόνες.
Η Αστυνομία έχει στήσει ενέδρες έξω από τα σχολεία και στις πλατείες, προκειμένου να εντοπίσει τον επίδοξο βιαστή, ενώ οι μαθήτριες υποστηρίζονται ψυχολογικά από γιατρίνες-ους.

Το ρεπορτάζ το βρήκαμε στις 21.5.09 γραμμένο από τον Δ. Περγελή στο http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=36837