2 Ιουν 2009

Ημέρα Υπερηφάνειας και στήριξη της κα. Κλίντον

Η αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έπλεξε σήμερα το εγκώμιο στις-στους ΛεΠΑΤ για την μάχη που αναγκάσθηκαν να δώσουν «με θάρρος και αποφασιστικότητα» προκειμένου να τις-τους αναγνωρισθούν τα δικαιώματά τες-τους.

«Στο ΥΠΕΞ και σε όλην τη δημόσια διοίκηση, αναγνωρίζουμε εξίσου τις εργαζόμενες-ους, είτε πρόκειται για λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές-ους και τρανς», τονίζει η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε ανακοινωθέν της για την έναρξη του μήνα της Pride (Ημέρα Υπερηφάνειας των ΛεΠΑΤ) στις ΗΠΑ.

«Με τις οικογένειές τες-τους, αυτές-οι οι άνθρωποι έκαναν μεγάλες θυσίες για να υπηρετήσουν τη χώρα μας», προσθέτει.
Όπως τονίζει η Κλίντον, «με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την κοινότητα των ΛεΠΑΤ για το θάρρος και την αποφασιστικότητα που επί 40 χρόνια επιδεικνύουν και να τις-τους προσφέρω την υποστήριξή μου για τον αγώνα που απομένει να φέρουν εις πέρας».

Υπογραμμίζοντας πως οι ΛεΠΑΤ διώκονται σε πολλές άλλες χώρες, η κα. Κλίντον δεσμεύεται πως «θα υπεραμυνθεί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που περιλαμβάνουν την απαγόρευση της βίας και των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού, ή ταυτότητας του κοινωνικού φύλου».


Το άρθρο το βρήκαμε στην εφημερίδα "Express" στο http://www.express.gr/news/world/175714oz_20090602175714.php3
Στις 13.6.09 έχουμε στην Αθήνα την Athens Pride όπου βέβαια η Πολιτεία είναι απούσα και επειδή οι ευρωεκλογές θα έχουν περάσει ούτε βόλτα δεν θα κάνουν στην πλατεία τα κόμματα. Εμείς όμως ας είμαστε εκεί γιατί ακόμη κι αν διαφωνούμε σε σημεία με την Ημέρα Υπερηφάνειας, με την παρουσία μας στηρίζουμε την κοινότητα να ενδυναμωθεί. Ευαγγελία Βλάμη