2 Ιουν 2009

ΛεΠΑΤ γάμοι, στρατός στην Ουρουγουάη

Με προεδρικό διάταγμα οι ΛεΠΑΤ θα γίνονται πλέον δεκτές-οι

Οι ΛεΠΑΤ θα έχουν πλέον το δικαίωμα να κατατάσσονται στο στρατό της Ουρουγουάης, κάτι που τις-τους απαγορευόταν μέχρι σήμερα, όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ταμπαρέ Βάσκες, υπέγραψε το διάταγμα που ορίζει ότι ο "σεξουαλικός προσανατολισμός" δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για να απαγορεύεται σε οποιανδήποτε, οποιονδήποτε η φοίτηση στις στρατιωτικές σχολές.

Μέχρι πρότινος ο κανονισμός απαγόρευε τη φοίτηση σε υποψήφιες-ους που έπασχαν από "διανοητικές ασθένειες", μεταξύ των οποίων και "προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας".

Να σημειωθεί πάντως ότι με το διάταγμα δεν αλλάζει ο εσωτερικός κανονισμός του στρατού που απαγορεύει στις-στους στρατιωτικούς να αποκαλύπτουν δημοσίως τον σεξουαλικό προσανατολισμό τες-τους.

Η Ουρουγουάη έγινε πέρσι η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που νομιμοποίησε τη συμβίωση, συμπεριλαμβανομένων και των ΛεΠΑΤ ζευγαριών, δίνοντάς τους τα ίδια προνόμια που έχουν και οι παντρεμένες-οι.



Το άρθρο το βρήκαμε στις 14.5.09 στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, στο http://www.express.gr/news/world/168203oz_20090514168203.php3, αναδημοσίευση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.