5 Ιουλ 2009

λεσβία επίσκοπος στη Στοκχόλμη

Λεσβία η επίσκοπος της Στοκχόλμης
Είναι λουθηρανή και συζεί με μια ιερέα η οποία είναι μητέρα παιδιού

Σουηδία. Όσο εκείνη είναι απασχολημένη με τη Θεία Λειτουργία, το παιδί της παίζει στο ιερό. Η άρτι εκλεγείσα επίσκοπος Στοκχόλμης Εύα Μπρούνε , ετών 55, της Λουθηρανικής Εκκλησίας, δεν είναι η μητέρα. Το παιδί της το γέννησε προ τριετίας η κατά τι νεότερη ερωτική της συντρόφισσα Γκουνίλα Λίντεν .
Η επίσκοπος Στοκχόλμης είναι λεσβία και δεν το κρύβει. Τις πρώτες συνεντεύξεις μετά την εκλογή της στον επισκοπικό θρόνο τις έδωσε στο Lgbt περιοδικό «QΧ» και στο αντίστοιχο γαλλικό «Τetu», αποκαλύπτοντας το μεγάλο της πλεονέκτημα: «Η Γκουνίλα είναι ιερεύς όπως εγώ και αυτό διευκολύνει τη σχέση μας...»- μια σχέση που είναι αδιάφορη για τον πολύ κόσμο στην προχωρημένη σουηδική κοινωνία. Το ιερατικό σχήμα τις επέτρεψε να «ευλογήσουν» τον δεσμό τους ενώ και στο δημαρχείο έχουν καταγραφεί ως ζευγάρι. Η απόφαση για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ζευγαριών του ιδίου φύλου αναμένεται τον Σεπτέμβριο, και θα είναι το βασικό θέμα στη Σύνοδο των Λουθηρανών. Η επίσκοπος Μπρούνε προβάλλει από τώρα τα επιχειρήματά της, σε αυτές-ους που φωνάζουν, ότι στις Ιερές Γραφές δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σε γάμους ζευγαριών του ίδιου φύλου.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 3.7.09 στην εφημερίδα το Βήμα στο http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=276578&ct=2&dt=03/07/2009