9 Ιουλ 2009

Δωρεάν σεμινάριο για γυναίκες

αγαπητές φίλες,

Εδώ και ενάμιση χρόνο, μια ομάδα ειδικών από έξη ευρωπαϊκές χώρες εργάζεται για την ανάπτυξη ενός προγράμματος που έχει ως στόχο να βοηθήσει γυναίκες που επιθυμούν να μπουν στην αγορά εργασίας να πετύχουν αυτό τον στόχο.
Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για γυναίκες που είτε δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ή είναι άνεργες και επιθυμούν να βρουν μια εργασία γραφείου σε μια μικρή ή μεγάλη επιχείρηση.
Κυρίως αφορά γυναίκες που αισθάνονται ότι ο στόχος αυτός είναι δύσκολος να επιτευχθεί για διάφορους λόγους. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τις συμμετέχουσες να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τες, να αναγνωρίσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τες και, παράλληλα, να τις εφοδιάσει με βασικές γνώσεις όσον αφορά τη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας και τις τρέχουσες απαιτήσεις της εργοδοσίας.
Το πρόγραμμα απόκτησης βασικών δεξιοτήτων για υπαλλήλους γραφείου έχει διάρκεια 30 ωρών μοιρασμένων σε πέντε ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή). Είκοσι ώρες θα αφιερωθούν στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων και δέκα ώρες στη γνωριμία με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα πιο δημοφιλή προγράμματα που χρησιμοποιούνται για γράψιμο κειμένων, λογιστική, περιήγηση στο ίντερνετ και διαχείριση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Στο τέλος του προγράμματος δίνετε πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Στην Ελλάδα το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου (από 13 έως 18 Ιουλίου 2009), στο χώρο του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, στους Αμπελόκηπους, δύο μόλις λεπτά από το Σταθμό Αμπελόκηποι του μετρό.

Θα είμαστε μαζί από το πρωί ως το απόγευμα, με μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό και συζήτηση και ένα ενδιάμεσο διάλειμμα για καφέ. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και περιλαμβάνει επίσης έντυπο υλικό, χυμό / καφέ στο διάλειμμα και ένα μεσημεριανό ελαφρύ γεύμα.

Τα θέματα που θα δουλέψουμε μαζί στη διάρκεια του προγράμματος είναι τα εξής:

Α. Ατομικές δεξιότητες
· Αυτοπεποίθηση
· Εντοπισμός δεξιοτήτων, χαρισμάτων, ενδιαφερόντων και επιτευγμάτων.
· Εντοπισμός πιθανών ευκαιριών απασχόλησης.
· Σχεδιασμός ενός ατομικού προγράμματος δράσης
· Δημιουργία βιογραφικού σημειώματος
· Γράψιμο επιστολών
· Συμπλήρωση αίτησης για μια θέση εργασίας
· Προετοιμασία για συνέντευξη
· Επιτυχημένη συνέντευξη με την εργοδότρια-η

Β. Εισαγωγή στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Η/Υ)
· Εισαγωγή στους Η/Υ
· Εισαγωγή στα βασικά προγράμματα: Microsoft Word, Microsoft Excel
· Εισαγωγή στο ίντερνετ
· Εισαγωγή στο πρόγραμμα διαχείρισης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Microsoft Outlook
· Εφαρμογές της τεχνολογίας

Η συμμετοχή σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά γιατί πιστεύουμε ότι θα αποκτήσετε γνώσεις απαραίτητες για την εύρεση μιας εργασίας που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις δυνατότητές σας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα : 210 9700814 ή στο 6978176642

Σας περιμένουμε να τα πούμε και από κοντά