16 Ιουλ 2009

Θα παίξει την λεσβία η Ρούμερ Γουίλις

*Ο γνωστός παρουσιαστής Σερ Τέρι Γουόγκαν, σε συνέντευξη που έδωσε, εξέφρασε την ενόχλησή του με τις παραγωγές που προβάλλει η τηλεόραση σήμερα, σε σύγκριση με αυτές που μετέδιδε πριν από πενήντα χρόνια.

Ανάμεσα σε όσα ανέφερε, είπε ότι θλίβεται που πλέον δεν υπάρχουν τα μεγάλα και ακριβά σόου που υπήρχαν πριν από χρόνια, ενώ τα ριάλιτι και τα τοκ σόου όσο περνούν τα χρόνια αυξάνονται, χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια ανάγκη. Από την άλλη μεριά, όσα σόου υπάρχουν είναι γεμάτα με διάφορα παιχνίδια και κουίζ. «Διανύουμε την εποχή της φθηνής τηλεόρασης με τα ριάλιτι να εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη».
*Εκατομμύρια τηλεθεάτριες-ες ανά τον κόσμο παρακολούθησαν την περασμένη Τρίτη την κηδεία του Μάικλ Τζάκσον. Ο βασιλιάς της ποπ κηδεύτηκε με «συναυλιακό» τρόπο στο Staples Center του Λος Αντζελες, με την οικογένειά του, τις φίλες-ους και χιλιάδες θαυμάστριες-ες να τον αποχαιρετούν. Πολλά ήταν τα κανάλια που προσάρμοσαν το πρόγραμμά τους για να παρουσιάσουν απευθείας την κηδεία. Το BBC, μάλιστα, από την ημέρα που έγινε γνωστός ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον, άλλαξε αρκετές φορές το πρόγραμμά του για να μεταδώσει αφιερώματα για τη ζωή του τραγουδιστή, βιντεοκλίπ και ντοκιμαντέρ για την καλλιτεχνική πορεία του βασιλιά της ποπ. Με αφορμή λοιπόν όλα αυτά, οι υπεύθυνοι του BBC δέχτηκαν σωρό από επιστολές παραπόνων για την αλλαγή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ενώ την κηδεία παρακολούθησαν 6,3 εκατομμύρια Βρετανίδες-οι τηλεθεάτριες-ες, πάνω από 700 επιστολές κατατέθηκαν στα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης της χώρας, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός τους στον θάνατο του βασιλιά της ποπ, τη στιγμή που παγκοσμίως υπάρχουν τόσα προβλήματα. Οι ιθύνοντες του καναλιού απάντησαν ότι ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον ενδιέφερε μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού και γι' αυτόν τον λόγο προσάρμοσαν ανάλογα το πρόγραμμα. Αλλωστε, οι προτιμήσεις είναι πολλές και προσπαθούν να τις ικανοποιήσουν όλες.

*Υστερα από εννέα χρόνια που προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» κι έκανε πάταγο στην Αμερική, η σειρά επέστρεψε μέσα από το αμερικανικό δικτύο CW. Στηριζόμενη στο ίδιο κόνσεπτ αλλά με διαφορετικές-ους ηθοποιούς, εκτός από την Τζένι Γκαρθ, που υποδυόταν την Κέλι. Εγινε γνωστό λοιπόν ότι στο καστ της σειράς θα ενταχθεί και η Ρούμερ Μουρ Γουίλις, η μεγαλύτερη κόρη της Ντέμι Μουρ και του Μπρους Γουίλις, η οποία έχει ήδη κάνει τα πρώτα της υποκριτικά βήματα στον κινηματογράφο. Η νεαρή ηθοποιός θα υποδυθεί την Γκία, μια λεσβία η οποία θα εργάζεται στην εφημερίδα του σχολείου.
*Φαίνεται ότι ο ρόλος της λεσβίας έχει πέραση στην Αμερική. Η Αμερικανίδα ηθοποιός Hayden Panettiere θα την υποδυθεί στον επόμενο κύκλο της επιτυχημένης σειράς «Heroes». Οι υπεύθυνοι της σειράς λένε ότι στην αρχή η ιστορία της λεσβίας θα ξεκινήσει με χαλαρό τρόπο κι αν δουν ότι οι τηλεθεατές ανταποκρίνονται (αν τα νούμερα τηλεθέασης, δηλαδή, είναι υψηλά), τότε θα την εξελίξουν σε σοβαρό δεσμό ανάμεσα σε δύο γυναίκες.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 11.7.09 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, γραμμένο από την Δώρα Παπαγεωργίου http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=62443
Στην πρώτη φωτογραφία είναι η Rumer Moore και στην δεύτερη Willis Hayden Panettiere. Ευαγγελία Βλάμη.