5 Ιουλ 2009

Η Σάρα Μπράουν στην Ημέρα Υπερηφάνειας του Λονδίνου

H Σάρα Μπράουν στην πορεία της ΛεΠΑΤ Υπερηφάνειας

Η πρώτη κυρία της Βρετανίας Σάρα Μπράουν συμμετείχε στη καθιερωμένη πια ΛεΠΑΤ Πορεία Υπερηφάνειας του Λονδίνου. Η κυρία Μπράουν έγινε η πρώτη σύζυγος πρωθυπουργού που προχώρησε και να φωτογραφηθηκε στην πορεία, παρέα με τις-τους ΛεΠΑΤ. Δέκα χιλιάδες ΛεΠΑΤ παρήλασαν στο κέντρο του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων και γυναίκες και άνδρες εκπρόσωποι όλων των κομμάτων καθώς και διάσημες-οι ΛεΠΑΤ όπως ο Μπόι Τζορτζ.
Για πρώτη φορά μάλιστα παρήλασαν, γυναίκες και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στον αγώνα των ΛεΠΑΤ.*Α

Το άρθρο το βρήκαμε στο BBC Europe

Μια χειρονομία του υπουργού Οικονομίας της Πορτογαλίας, Μανουέλ Πίνο, του στοίχησε την θέση του στη κυβέρνηση και υπονόμευσε την πολιτική του καριέρα. *Β Ο Πίνο υψώνοντας δυο δάχτυλα στο μέτωπο υπαινίχτηκε ότι ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μπερναντίνο Σοάρες, είναι κερατάς.
Η προσβλητική χειρονομία έγινε κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για το μέλλον ενός λατομείου που απειλείται με λουκέτο. O πρωθυπουργός και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Χοζέ Σόκρατες, δεν προσπάθησε καν να προστατέψει τον «τσάρο» της πορτογαλικής οικονομίας. «Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια χειρονομία», δήλωσε.

*Α Πριν λίγες μέρες η κα και ο κος Μπράουν, είχε δεχτεί ΛεΠΑΤ ακτιβίστριες-ες στην πρωθυπουργική κατοικία, δηλώνωντας πως θα κάνουν κινήσεις προς την πλήρη αναγνώριση του ΛεΠΑΤ γάμου και την εξίσωσή του με αυτόν των ετερο. Στο πλαίσιο του αιτήματος που μετέφεραν οι ΛεΠΑΤ ως διεκδίκηση της κοινότητας.
*Β Αν η Ελληνική Βουλή τηρούσε τον αντίστοιχο σεβασμό απέναντι σε πληθυσμιακές ομάδες ή, και βουλευτίνες-ες, ελάχιστες-οι θα παρέμεναν στην θέση τες-τους. Ευαγγελία Βλάμη