2 Αυγ 2009

Επίθεση εναντίον ΛεΠΑΤ στο Ισραήλ

Η αστυνομία του Τελ Αβίβ αναζητά τον οπλοφόρο που σκότωσε και τραυμάτισε τουλάχιστον 10 ΛεΠΑΤ στο κέντρο υποστήριξης ΛεΠΑΤ στο κέντρο της πόλης.

Τα θύματα ήταν ΛεΠΑΤ έφηβες-οι όπου βρίσκονταν στο κέντρο υποστήριξης της οδού Nachmani όταν εισέβαλε ο οπλοφόρος και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Η αστυνομία ζήτησε το προσωρινό κλείσιμο των ΛεΠΑΤ μπαρ της πόλης και ανέφερε ελάχιστες λεπτομέρειες της έρευνας.

Η αστυνομία δήλωσε ότι θα αναζητήσει πόρτα-πόρτα τον μασκοφόρο δράστη, όπου μάρτυρας ανέφερε πως πυροβολούσε προς κάθε κατεύθυνση.

Αρχικά αναφέρθηκαν τρείς θάνατοι αλλά αργότερα πιστοποιήθηκαν ο θάνατος μιας έφηβης λεσβίας και ενός έφηβου γκέι.

ΗΑnon Shabtie, που εργάζεται στο "Εβίτα" ΛεΠΑΤ μπαρ κοντά στο κέντρο, είπε στο BBC για τον οπλοφόρο που επιτέθηκε σε ένα μέρος που βοηθά έφηβες-ους και νέες-ους ΛεΠΑΤ:

"Έχουμε το κέντρο για τις-τους ανθρώπους που θέλουν δηλώσουν δημόσια τον σεξουαλικό προσανατολισμό τες-τους (coming out) ή όσες-οι χρειάζονται υποστήριξη από την κοινότητα και έρχονται κάθε μέρα στο κέντρο, όπου υπάρχουν τρία πρόσωπα για να τις-τους υποστηρίξουν".

"Δυστυχώς το Σάββατο το απόγευμα που είναι για τις έφηβες-ους ΛεΠΑΤ, όπου δεν γνωρίζονταν μεταξύ τες-τους, ποιές-οι ήρθαν για υποστήριξη και ποιές-οι θα την παρείχαν".

"Στην συνέχεια ήρθε ένας τύπος φορώντας κράνος και άρχισε να πυροβολεί χωρίς καμιά αιτία".

Εκατοντάδες ΛεΠΑΤ Ισραηλίτισες-ες οργάνωσαν διαμαρτυρία και άναψαν κεριά στο Τελ Αβίβ καταγγέλοντας τους πυροβολισμούς.

Η πορεία την Ημέρα Υπαερηφάνειας έχει βρεθεί συχνά αντιμέτωπη με τις διαμαρτυρίες των ακραίων- Ορθοδόξων Εβραίων (ultra-Orthodox Jew) στην Ιερουασαλήμ.

Ο ακτιβιστής Yaniv Weizman, είπε στο BBC πως ο δράστης πρέπει να σκόπιμα να επιτέθηκε στο κέντρο υποστήριξης "επειδή δεν είναι ένα μέρος που μπορείς να το δεις απ' έξω".

Η ΛεΠΑΤ κοινότητα απαιτεί να μάθει γιατί έγινε στόχος.

"Κάποια-ος που δίνει στην εαυτή-ο της-τους την δυνατότητα να λέει ότι μισεί και να λέει ή κάνει διάφορα πράγματα εναντίον της ΛεΠΑΤ κοινότητας, σήμερα μπορεί να έχει μια εικόνα για το που μπορούν να οδηγήσουν τέτοια λόγια και συμπεριφορές".

Το άρθρο το βρήκαμε στις 2.8.09 στη http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8180173.stm