26 Αυγ 2009

Χούμα Αμπεντίν

Το μυστικό όπλο της Χίλαρι

Χούμα είναι ένα παραδείσιο πουλί της Περσικής μυθολογίας που αναβιώνει από τις στάχτες του όπως και ο Αιγυπτιακός φοίνικας.
Σύμφωνα με τους Περσικούς μύθους το άγγιγμα του πουλιού Χούμα φέρνει απίστευτη ευτυχία. Το Χούμα έχει και τις δύο φύσεις στο ίδιο σώμα, γυναικείο και ανδρικό συνάμα, φύσεις που μοιράζονται από ένα πόδι και από ένα φτερό.
Θεωρείται ευτυχισμένη-ος αυτή-ος που πέφτει επάνω της η σκιά του Χούμα και είναι σίγουρο πως θα γίνει βασίλισσα-ας.

Η Χούμα Αμπεντίν είναι σκιά της Χίλαρι Κλίντον και η πιο έμπιστη παρουσία δίπλα στην υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, μια εξαιρετικής εφυίας γυναίκα που μαγνητίζει στο διάβα της. Αινιγματική και απρόσιτη, πότε Λιβανέζα, πότε Ιορδανή και πότε Ιρανή, άλλες φορές 26 και άλλες 36 χρόνων, με δύο παιδιά, με τρία, με άγνωστους και γνωστούς δεσμούς. Έτοιμη κάθε στιγμή να αντιμετωπίσει τα πάντα και να δώσει λύσεις στα πιο αναπάντεχα προβλήματα, περιγράφεται ως υπερφυσική, φανταστική και μυθική προσωπικότητα.
Γεννήθηκε πριν από 33 χρόνια στο Καλαμαζού του Μίτσιγκαν και έζησε εκεί τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής της οπότε η οικογένεια μετεγκαταστάθηκε στη Τζέντα της Σαουδ. Αραβίας. Ο πατέρας της που πέθανε όταν αυτή έγινε 17 χρόνων ήταν Ινδός Μουσουλμάνος και φανατικός μελετητής του Ισλάμ, είχε ιδρύσει διαθρησκειακό ινστιτούτο Ανατολής-Δύσης και εξέδιδε εφημερίδα για τις μουσουλμανικές μειονότητες της διασποράς.
Η Πακιστανή μητέρα της είναι επιφανής καθηγήτρια κοινωνιολογίας στη Σ. Αραβία.
Επέστρεψε στις ΗΠΑ όταν ήταν 18 χρόνων για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον και το 1996 προσλήφθηκε στον Λ. Οίκο στην υπηρεσία της τότε Πρώτης Κυρίας Χίλαρι Κλίντον.
Αρχικά ήταν βοηθός της Μάγκι Γουίλιαμς διευθύντριας προσωπικού της Χίλαρι και αργότερα υπήρξε συνεργάτιδα της Άλισον Στάϊν, που ήταν για χρόνια πρώτη βοηθός της κυρίας Κλίντον.
Από το 2000 η Χούμα έγινε βοηθός, συνοδός και σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον που είχε ξεκινήσει την εκστρατεία της για τη Γερουσία.

Μέτριο ανάστημα, ψηλά τακούνια, ρούχα των ντε λα Ρέντα, Μαλαντρίνο, Νόλαν και Πράντα, τσάντες του Υ. Σ. Λοράν και του Μαρκ Τζέϊκομπς, γοητεία και μυστήριο.
Η Χούμα Αμπεντίν δεν έχει παιδιά και δεν παντρεύτηκε ποτέ.
Η παρουσία της τροφοδότησε σενάρια και κουτσομπολιά, φήμες και ψιθύρους, υπαινιγμούς και υπονοούμενα.
Μουσουλμάνα και ιδιαίτερα συντηρητική η Χούμα αρνείται να φορέσει φόρεμα strapless που σχεδίασε ο Όσκαρ ντε λα Ρέντα μόνο γι αυτήν, γοητευμένος από την ομορφιά της και το ιδιαίτερο στυλ της.
Αυστηρή και λιγομίλητη έχει τραβήξει την προσοχή φίλων και εχθρών της Χίλαρι που αναλύουν κάθε της κουβέντα και κάθε της κίνηση.

«Πρόκειται για πρόσωπο εξαιρετικής σημασίας, είναι μορφωμένη, έξυπνη και γνώστρια πολλών θεμάτων, ιδιαίτερα για την περιοχή της Μ. Ανατολής», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζον ΜακΚέϊν για την Χούμα Αμπεντίν.
«Είμαι υπερήφανη γι αυτήν, αποτελεί παράδειγμα για τους ανθρώπους στην Ουάσιγκτον ώστε να καταλαβαίνουν τον υπόλοιπο κόσμο και πρέπει να την αναγνωρίζουν ως ένα πολύτιμο στοιχείο εμπειρίας στη διασταύρωση των πολιτισμών», έγραψε για την Χούμα η Βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας.
Οι κακές γλώσσες μιλούν για τα ποσά που ξοδεύει η Χούμα σε ρούχα (ποτέ δεν την έχουν δει με τα ίδια ρούχα δύο φορές και πάντα τα πανάκριβα σύνολα που φορά δημιουργούν αίσθηση), αλλά και για τα 650.000 δολάρια που διέθεσε για να αγοράσει το διαμέρισμά της στην Ουάσιγκτον.
Κατά την προεκλογική περίοδο ακούστηκαν πολλά για όλες-ους τις υποψήφιες-ους, όπως το «εξώγαμο» παιδί του ΜακΚέϊν με μια Ασιάτισσα (ο Τζον ΜακΚέϊν έχει παιδοθετήσει ένα κοριτσάκι από το Μπανγκλαντές), τον κρυφό «μουσουλμανικό» εξτρεμισμό του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και τις «ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις» της Χίλαρι Κλίντον.

Τα μεγάλα ΜΜΕ απέφευγαν εδώ και χρόνια να σχολιάσουν τις φήμες για την Χίλαρι ώσπου η κύρια εφημερίδα του Μέρντοχ “The London Times” έσπασε το «φράγμα» και δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφερόταν με τρόπο στη σχέση της Κλίντον με την Χούμα Αμπεντίν.
Αν και η Χίλαρι έχει αρνηθεί δημόσια ότι είναι λεσβία οι φήμες συνεχίζονται σε βαθμό που αγγίζει την «βεβαιότητα» και φυσικά ως ερωτική της σύντροφος φέρεται η μυστηριώδης και σαγηνευτική Χούμα.
Οι εντυπώσεις διασκεδάστηκαν από νέα κουτσομπολιά για τη σχέση της Χούμα με τον περιζήτητο εργένη (αλλά και Εβραίο!) Δημοκρατικό Αντιπρόσωπο του Μανχάταν στο Κογκρέσσο, Άντονυ Γουάϊνερ, όμως ο ίδιος διέψευσε λέγοντας ότι είναι μόνον φίλοι και τίποτε παραπάνω.
Κάποιες-οι ξεπέρασαν τα όρια και ισχυρίστηκαν ότι η Χούμα Αμπεντίν είναι πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, όπως θα έλεγαν ότι είναι πράκτορας της Μοσάντ αν οι γονείς της ήσαν Εβραίοι και είχε μεγαλώσει στο Ισραήλ.
Στο μεταξύ, η προεκλογική καμπάνια της Χίλαρι Κλιντον εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζεται υπό την άγρυπνη παρουσία και επίβλεψη της Χούμα Αμπεντίν, που κινείται πότε διακριτικά και πότε απροκάλυπτα στα φώτα της αναπόφευκτης δημοσιότητας.
Η δαιμόνια Μουσουλμάνα έχει να οργανώσει χαοτικές συγκεντρώσεις και συγκρουσιακές εμφανίσεις της Χίλαρι Κλίντον, πολλές φορές έχοντας κοιμηθεί μόνον δύο ώρες και με την υποστήριξη ατέλειωτων καφέδων.
Ανάμεσα στα άλλα η Χούμα θα έχει και να ρυθμίσει τις σχέσεις της Χίλαρι με τον Μπιλ, πράγμα που δεν ακούγεται και τόσο εύκολο, αλλά όλα δείχνουν ότι τα καταφέρνει ακόμη και εκεί.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 30.4.09 στην εφημερίδα το Θέμα, στην http://www.protothema.gr/content.php?id=7706