14 Αυγ 2009

Το ψηλότερο σκυλί του κόσμου δεν ζει πια

Ο καρκίνος «νίκησε» το ψηλότερο σκυλί στον κόσμο

Ο Γκίμπσον βολτάρει με την φίλη του Ζόι, ράτσας Τσουάουα, στο Γκρας Βάλει της Καλιφόρνια
Ο Γκίμπσον που είχε μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως το ψηλότερο σκυλί του κόσμου, πέθανε ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Ο 7χρονος Γκίμπσον, είχε ύψος 1,07 μέτρα, ενώ όταν στεκόταν στα πίσω του πόδια έφτανε τα 2,16 μέτρα. Ο Γκίμπσον, Μεγάλος Δανέζικος μολοσσός, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες στις 31 Αυγούστου του 2004.
Η αφεντικίνα του Γκίμπσον, ονόματι Σάντι Χολ, από την Καλιφόρνια έμαθε ότι ο σκύλος της είχε καρκίνο τον Απρίλιο και αναγκάστηκε να δεχτεί να του ακρωτηριάσουν το δεξί του πόδι. Ωστόσο, η ταλαιπωρία του Γκίμπσον δε σταμάτησε εκεί καθώς έπρεπε να υποβληθεί και σε χημιοθεραπείες.
Την περασμένη εβδομάδα η Σάντι ανακάλυψε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στα πνευμόνια και στη σπονδυλική στήλη του Γκίμπσον και πως ο καρκίνος δεν επιδεχόταν θεραπεία. Τελικά αποφάσισε να του κάνει ευθανασία την Παρασκευή.
Ο Γκίμπσον είχε εμφανιστεί και σε διάσημα τηλεοπτικά προγράμματα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στα: "The Tonight Show" "The Oprah Winfrey Show" και "The Ellen De Generes Show", ενώ είχε κάνει ένα πέρασμα και από την γιαπωνέζικη τηλεόραση το 2006.
Στην φωτογραφία που την πήραμε από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Γκίμπσον βολτάρει με την φίλη του Ζόι, ράτσας Τσουάουα, στο Γκρας Βάλει της Καλιφόρνια

Το άρθρο το βρήκαμε στις 13.8.09, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στην http://www.enet.gr/?i=animals-farm.el&id=72990