5 Αυγ 2009

Lost and delirius

Lost and Delirius

Καναδική δραματική ταινία της χρονιάς 2001. Σκηνοθετήθηκε από την Lea Pool, που απέδωσε ελεύθερα το μυθιστόρημα "The wives of bath" της Susan Swan.
Μια νεανική λεσβιακή ταινία, που εκτυλίσεται σε ένα κολλέγιο θηλέων, τα παρατσούκλια των ηρωίδων ακούγονται συχνότερα από τα ονόματα τες στην ταινία.
Η Mary όταν φτάνει στο κολλέγιο συναντά πολλές συμμαθήτριες αλλά ξεχωρίζει την Paulie, που "παριστάνει" το αγόρι, εκπαιδεύει και διασκεδάζει με ένα γεράκι που βρήκε, και την Tori -Jessica Pare, που είναι η ήσυχη της παρέας.
Η Mary με το παρατσούκλι Mouse-ποντίκι ή Brave-γεναία(μετά το θάνατο της μητέρας της) παρακολουθεί την φιλία που μετασχηματίζεται σε έρωτα μεταξύ των δύο φιλενάδων της, της Paulie και της Tori. Το σεξ θα μπει στη ζωή τες, με τις καλές και κακές στιγμές συναισθηματικών φορτίσεων.
Η Paulie περνά την επανάστασή της κι Mary θα καταλάβει πως η συναστροφή και η αγάπη που νοιώθει για τα κορίτσια δεν είναι απλώς φιλική.
Οι τρεις τες εσώκλειστες στη ζωή του σχολείου, αρκετές φορές θα αναγκαστούν εκτός από τον έρωτα, να υπερασπιστούν τόσο τις εαυτές τες όσο και την φιλία τες.
Ένα πρωί θα αποκαλυφθεί δημόσια, η ερωτική σχέση της Tory με την Mary, τις βρίσκουν στα σκεπάσματα του κρεβατιού ημίγυμνες. Η Tory θα προσπαθήσει με πολλούς τρόπους, να αποδείξει ότι δεν είναι λεσβία, γνωρίζει πολύ καλά πως οι γονείς της αντιτίθενται στο λεσβιασμό. Θα αρνηθεί την σχέση της στην αδελφή της, λέγοντας πως η Mary είχε ένα ατύχημα και για αυτό κοιμήθηκαν μαζί όλη νύχτα. Η Tory θα κάνει έρωτα με τον Jake (από το γειτονικό κολλέγιο αρρένων) και η Mary που παρακολουθεί την σκηνή θα κάνει φασαρία, απειλώντας με ένα σπαθί τον Jake να αφήσει ήσυχη την Tory.
Δεν θα σας πούμε όλη την ιστορία, η συνέχεια επί της οθόνης.


Η Piper Perabo ως Pauline Oster παρατσούκλι "Paulie"
Η Jessca Pare ως Victoria Moller παρατσούκλι "Tori"
Η Mischa Barton ως Mary Bedford παρατσούκλι"Mause"

Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στη διαφήμιση της ταινίας: http://www.youtube.com/watch?v=zSs7Yr9ZXV8

Αν γνωρίζετε αγγλικά διαβάστε περισσότερα στη wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Lost_and_Delirious