13 Σεπ 2009

11.400 παιδιά μεγαλώνουν με λεσβίες μητέρες στη Γερμανία

12.000 παιδιά ζουν στη Γερμανία με «ΛεΠΑΤ γονείς»

«Τα παιδιά των ΛεΠΑΤ ζευγαριών είναι το ίδιο ευτυχισμένα και πετυχημένα με τα άλλα παιδιά», διαπιστώνει πρόσφατη επιστημονική έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Βαμβέργης.

Η έρευνα διεξήχθη κατ' εντολήν της υπουργού Δικαιοσύνης Μπριγκίτε Τσίπρις, η οποία τώρα απαιτεί εναρμόνιση του γερμανικού δικαίου με τη ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δηλαδή, ζητά να επεκταθεί το δικαίωμα της παιδοθεσίας και στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια που έχουν τελέσει γάμο.
Το βασικό πόρισμα του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μελέτης της Οικογένειας είναι ότι «τα παιδιά των ΛεΠΑΤ ζευγαριών διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και βιώνουν την σχολική και επαγγελματική τους εκπαίδευση χωρίς ελλείμματα και κοινωνικό στιγματισμό».

Η Γερμανίδα υπουργός Μπριγκίτε Τσίπρις, παρουσιάζοντας την έρευνα, δήλωσε ότι αποδεικνύεται ότι «τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια είναι το ίδιο καλές-οί και στοργικές-οί γονείς, όσο και τα ετερόφυλα. Και επιπλέον η έρευνα διαπιστώνει ότι οι ενήλικες αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά θετικά και χωρίς προκαταλήψεις. Έστω και αν τα παιδιά αυτά δέχονται μερικές φορές βρισιές και αστεϊσμούς από συνομήλικές-ούς τες-τους για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών τες-τους, εάν το θέμα συζητιέται στο σπίτι ανοιχτά, δεν δημιουργεί στα παιδιά οποιαδήποτε ελλείμματα στην ψυχοσωματική τους ανάπτυξη

Το 95% των παιδιών αυτών ζουν με δύο «μητέρες»
Πόσο σημαντική είναι αυτή η έρευνα φαίνεται από το γεγονός ότι το Ινστιτούτο Μελέτης της Οικογένειας μίλησε με 6.600 ΛεΠΑΤ ζευγάρια που έχουν παιδιά, εκ των οποίων τα 2.200 είναι παντρεμένα. Το 95% των παιδιών ζουν με δύο λεσβίες μητέρες και μόνον το 5% με δύο πατέρες.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το γερμανικό δίκαιο παιδοθεσίας επιτρέπει την παιδοθεσία παιδιού από ΛεΠΑΤ σύζυγο, μόνον εάν πρόκειται για παιδί της ή του συντρόφισσας-ου του από προηγούμενο ετερόφυλο γάμο, σχέση ή από τεχνητή γονιμοποίηση.

Στην έρευνα συμπεριελήφθησαν όχι μόνον ζευγάρια αλλά και 100 από τα παιδιά τους. Επίσης συμπεριελήφθησαν και άλλα 15.000 ζευγάρια ΛεΠΑΤ, τα οποία εξέφρασαν την άποψή τες-τους για την επέκταση του δικαιώματος της παιδοθεσίας και στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια. Το Ινστιτούτο υπολογίζει ότι τα παιδιά που ζουν με ΛεΠΑΤ γονείς πρέπει να φθάνουν τα 12.000.
Υψηλό το μορφωτικό και βιοτικό επίπεδο των ΛεΠΑΤ ζευγαριών
Υπάρχει τελικά κάποια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην ΛεΠΑΤ οικογένεια και την ετερόφυλη;
Η επικεφαλής του ερευνητικού Ινστιτούτου Μαρίνα Ρουπ απάντησε καταφατικά όσον αφορά τη Γερμανία και συγκεκριμένα: «Οι λεγόμενες "οικογένειες του ουράνιου τόξου" έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο: 58% των ΛεΠΑΤ συζύγων έχει τελειώσει τουλάχιστον το λύκειο και έχει υψηλή ειδίκευση και επομένως και ανάλογο επάγγελμα. Τα παιδιά ακολουθούν πολύ συχνά τα χνάρια των γονιών τες-τους και έτσι φοιτούν σε καλά σχολεία και σπουδάζουν, πιο συχνά από ό,τι τα παιδιά στις άλλες μορφές οικογένειας.»

Το πόρισμα αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα από την Γερμανίδα υπουργό Δικαιοσύνης, διότι η ηγεσία των χριστιανικών κομμάτων και των δύο Εκκλησιών διαστρεβλώνει συχνά την εικόνα της καθημερινότητας των ΛεΠΑΤ.
Στην πρόταση της κας Τσίπρις για επέκταση του δικαιώματος παιδοθεσίας και στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια απάντησε καταφατικά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και ολόκληρη η αντιπολίτευση. Οι ηγεσίες των χριστιανικών κομμάτων εμμένουν στο σύνθημα «οικογένεια είναι μία και ετερόφυλη» και κατηγορούν την υπουργό και τις-τους Σοσιαλδημοκράτισες-ες για προεκλογικό τερτίπι.

Ενδέχεται να είναι όντως προεκλογικό τερτίπι. Υπό ποία όμως έννοια;
Η κα Μπριγκίτε Τσίπρις θέλει επιτέλους να ολοκληρώσει την νομοθεσία που δρομολόγησε το 1998 η κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πράσινων "για την κατάργηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 30.7.09 στην deutsche welle, γραμμένο από την Sabine Ripperger και τη Βιβή Παπαναγιώτου, με υπεύθυνο σύνταξης τον Κώστα Συμεωνίδη, στην http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4528758,00.html

Η Γερμανία μετά από έρευνα, έκανε πράξη την παιδοθεσία μέσα σε λίγους μήνες, η Ελλάδα ακόμη μεροληπτεί, αναμασά και αδρανεί, μιλώντας για διαιώνηση του είδους και κτηνοβασίες στη Βουλή. Ευαγγελία Βλάμη