21 Σεπ 2009

Το 51% των ΛεΠΑΤ στην Αυστραλία θέλει γάμο

Μια έρευνα για τις Αυστραλές λεσβίες και τους γκέι διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία προτιμά το γάμο πέρα από τις Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η έρευνα, "Όχι τόσο Ιδιωτικές Ζωές", από το πανεπιστήμιο του Queensland, διαπίστωσε ότι 51.4% των 2.061 ανθρώπων που ερευνήθηκαν είπαν ότι θα προτιμούν να τελέσουν γάμους και το 80% θεωρεί ότι ο ΛεΠΑΤ γάμος πρέπει να είναι νόμιμος.

27% είπαν ότι ήθελαν μια άλλη μορφή νομικής αναγνώρισης, όπως μια Ομοσπονδιακά Ληξιαρχική Αναγνώριση.

Η ερευνήτρια Sharon Dane σχολίασε: «Τα συμπεράσματα λειτουργούν ώστε να διαλυθεί ο μύθος για την πλεινότητα, πως οι ΛεΠΑΤ δεν επιθυμούν να τελέσουν γάμο ή ότι είναι ικανοποιημένες-οι με την υπάρχουσα κατάσταση- θέση τες.

Αυτή η προτίμηση πλειοψηφίας για το γάμο είναι μια αντανάκλαση του γεγονότος ότι λιγότερα ΛεΠΑΤ ζευγάρια αισθάνονται την ανάγκη να ζήσουν οι ζωές τους κρυφά-μυστικά. Αν και η ΛεΠΑΤ σεξουαλικότητα στιγματίζεται ακόμα σε κάποιο επίπεδο, γενικώς τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια που ζουν, σε λιγότερο εχθρικό περιβάλλον μπορούν να ζήσουν τις ζωές τους πιο ανοιχτά και ειλικρινά και κατ' αυτό τον τρόπο φέρονται-συμπεριφέρονται όπως όλες-οι οι άλλες-οι.

Αν και τα Σύμφωνα Συμβίωσης είναι διαθέσιμα σε αρκετά Αυστραλιανά κράτη, τα οποία δίνουν παρόμοια οφέλη με αυτά του γάμου, ο πρωθυπουργός Kevin Rudd παραμένει ακλόνητος στην αντίθεσή του στο ΛεΠΑΤ γάμο.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 2.000 διαδηλώτριες-ες έκαναν πορεία προς το ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Σίδνεϋ,για να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση του ΛεΠΑΤ γάμου.
Τραγουδώντας: "ΛεΠΑΤ, ετερό, μαύρες-οι ή λευκές-οι, ο γάμος είναι πολιτικό δικαίωμα", πολλές από αυτές έξω από τη διάσκεψη, φόρεσαν γαμήλια πέπλα και αναπαράστησαν τελετές του γάμου.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 14.9.09 στην Pink News, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-14045.html