12 Σεπ 2009

Ο δολοφόνος ενός λεσβιακού ζευγαριού δραπέτευσε

Άνδρας που έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία ενός λεσβιακού ζευγαριού, δραπέτευσε από την φυλακή μέσα σε ένα κουτί από χαρτόνι.

Ένας Γάλλος που κατηγορείται για τη δολοφονία δύο λεσβιών κατόρθωσε να δραπετεύσει τη φυλακή μέσα σε ένα κουτί από χαρτόνι, παραδέχτηκαν οι αρχές της φυλακής.

Ο Jean-Pierre Treiber πρόκειται να δικαστεί για τις δολοφονίες της Géraldine Giraud, 36 ετών και της Katia Lherbier, 32 ετών, το 2004.

Τα καμμένα πτώματά τες βρέθηκαν σε ένα φρεάτιο κοντά στο σπίτι του Treiber στο χωριό villeneuve-sur-Yonne. Οι δικανικές εξετάσεις- δεν θα μπορούσαν να βρούν την αιτία θανάτου αλλά θεωρείται ότι πέθαναν από ασφυξία ή τις δηλητηρίασαν.

Οι δολοφονίες κράτησαν το ενδιαφέρον στη Γαλλία, δεδομένου ότι η Giraud ήταν η κόρη της ηθοποιού Maaike Jansen και του παλαιμάχου ταινιών, Roland Giraud, 63 ετών.

Ο 45 ετών Treiber, συνελλήφθει όταν βρέθηκε να έχει στην κατοχή του τις πιστωτικές κάρτες των δύο λεσβιών, τρεις εβδομάδες μετά από την εξαφάνισή τες. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στις δολοφονίες.

Δραπέτευσε από τη φυλακή Auxerre στις 8.9.09 το πρωί. Εκτελούσε την ποινή του στο εργαστήριο της φυλακής, όπου κατασκευάζει είδη χαρτοπωλείου, εκεί συσκεύασε διάφορα κιβώτια με χαρτιά και στυλό, πριν μπει μέσα σε ένα από αυτά και κλείσει το καπάκι.
Οδηγήθηκε έπειτα στην ελευθερία από έναν ανυποψίαστο οδηγό που παρέλειψε να αναφέρει πως ο μουσαμάς που καλύπτει το ρυμουλκό του είχε ανοιχθεί και μερικά κιβώτια ήταν παραβιασμένα.

Αν και η απουσία του Treiber επισημάνθηκε από τις φρουρές μερικές ώρες αργότερα, δεν το συνειδητοποίησαν ότι είχε δραπετεύσει έως αργά το απόγευμα. Ένας άλλος τρόφιμος της φυλακής ανακαλύφθηκε ότι είχε αποδράσει με ένα φορτηγό το ίδιο πρωί.

Θεωρείται ότι ο Treiber που πριν εργαζόταν ως δασονόμος μπορεί να κρυφτεί στο δάσος Forêt d'Othe και οι ανώτεροι υπάλληλοι θεωρούν έχει τις δεξιότητες-ικανότητα να επιζήσει για μέρες ή ακόμα και εβδομάδες στις άγριες περιοχές του δάσους.


Το άρθρο το βρήκαμε και το μεταφράσαμε στις 10.9.09, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-14007.html