12 Σεπ 2009

Τρανς θα τελέσει γάμο στο Ιράν

Το Ιράν προτίθεται να επιτρέψει σε μια γυναίκα να τελέσει γάμο με έναν τράνς, αυτή πιστεύεται ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα στη χώρα.

Σύμφωνα με την Guardian, η γυναίκα, γνωστή μόνο ως Shaghayegh, είπε στο οικογενειακό δικαστήριο της Τεχεράνης πως θέλησε να τελέσει γάμο με την καλύτερη της φίλη από το σχολείο, η οποία πρόσφατα διόρθωσε το φύλο της σε ανδρικό.

Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, μια γυναίκα πρέπει να εξασφαλίσει-κερδίσει την άδεια από τον πατέρα της για να τελέσει γάμο. Ο πατέρας της αρχικά αρνήθηκε αλλά στην συνέχεια είπε ότι θα επιτρέψει το γάμο εάν ο σύντροφος της, Ardashir έχει μια ιατρική εξέταση που να αποδεικνύει πως η σχέση τους θα είναι τυπικά σχέση ζευγαριού γυναίκας και άνδρα.

Αν και ο ομοερωτισμός είναι παράνομος και πολλές λεσβίες και γκέι διώκονται, η χώρα υιοθετεί μια πολύ διαφορετική μέθοδο στη δυσφορία του κοινωνικού φύλου. Βάσει του ισλαμικού νόμου, η θρησκεία επιτρέπει την ύπαρξη των τρανς και η χώρα πραγματοποιεί το δεύτερο υψηλότερο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων διόρθωσης φύλου στον κόσμο, μετά την Ταϊλάνδη.

Η Shaghayegh είπε στο δικαστήριο, πως αυτή και ο Ardashir είναι μαζί από όταν ήταν έφηβη. Ο Ardashir διόρθωσε το φύλο του αφ' ότου το ζευγάρι τελείωσε το πανεπιστήμιο.

Ο πατέρας της είπε ότι είχε αρνηθεί καταρχάς να επιτρέψει το γάμο από το φόβο της ταπείνωσης αλλά πείσθηκε από την επιμονή της κόρης του.


Το άρθρο το βρήκαμε και μεταφράσαμε από την Pink News.