12 Σεπ 2009

Η ενδοοικογενειακή βία πρέπει να περιλαμβάνει και τις λεσβιακές σχέσεις

Οι προτάσεις για το νόμο της ενδοοικογενειακής βίας "πρέπει να περιλαμβάνουν και τις λεσβιακές σχέσεις"

Όσες-οι έκαναν καμπάνιες για την βία μέσα στις σχέσεις έχουν πει ότι τα σχέδια για νέες διαβουλεύσεις στο ζήτημα πρέπει να λάβουν υπόψη την κακοποίηση στις λεσβιακές σχέσεις.

Οι διαβουλεύσεις, που αναγγέλθηκαν χθες από την Υπουργό Εσωτερικών Jacqui Smith, περιλαμβάνουν έναν εθνικό κατάλογο που περιέχει τις λεπτομέρειες των κακοποιητικών συντροφισών, είναι στην πρώτη γραμμή των νέων κυβερνητικών διαβουλεύσεων για να
αντιμετωπίσουν τη βία μέσα στην σχέση.

Σύμφωνα με τους αριθμούς, μία στις τέσσερις λεσβίες θα βιώσει τη βία ή κακοποίηση μέσα στη σχέση.

Άλλα σχέδια περιλαμβάνουν μια αναθεώρηση στις αστυνομικές δυνάμεις για την εξέταση-συνδιαλλαγή με τις κατά συροή κακοποιήτριες μέσα στην σχέση και μια αναθεώρηση της έκφρασης σεξουαλικού ενδιαφέροντος των έφηβων κοριτσιών.
Η ομάδα "Σπασμένο Ουράνιο Τόξο" είπε πως η συζήτηση σχετικά με το θέμα της κακοποιήσης μέσα στις λεσβιακές σχέσεις είναι "ήδη εξαιρετικά σπάνια"

Η εκπρόσωπος τύπου είπε: "Η βία μέσα στις σχέσεις είναι ένα ζήτημα από το οποίο υποφέρουν όλες-οι, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Είναι μια ανθρώπινη συνθήκη.

"Θα αρχίσουμε μια εκστρατεία σε γυναίκες και άνδρες για να έρθουν σε επαφή με τις τοπικές βουλευτίνες-ές και θα ζητήσουμε από αυτές-ους να θίξουν το θέμα στη Βουλή ή τουλάχιστον να συμφωνήσουν ότι θα θέσουν αυτό το ζήτημα σε πινάκιο για περαιτέρω συζήτηση".

Σύμφωνα με την ομάδα "Σπασμένο Ουράνιο Τόξο", οι λεσβίες αντιμετωπίζουν διαφορετικά εμπόδια στην υποβολή αναφορών-εκθέσεων της κακοποίησης μέσα στην σχέση. Πολλές δεν αναφέρουν-εκθέτουν την κακοποιήση στην αστυνομία από φόβο μήπως δεν γίνουν πιστευτές ή ότι πρέπει να δημοσιοποιήσουν αυτές οι ίδιες τον σεξουαλικό προσανατολισμό τες.

Η Rita Hirani, ανώτερη υπάλληλος της ομάδας "Σπασμένο Ουράνιο Τόξο" είπε: «Θεωρητικώς, είναι μια καλή ιδέα. Εντούτοις, πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή με τη βία στις λεσβιακές σχέσεις εξ' αιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες να
προσδιορίσουν-αναγνωρίσουν την αρχική δράστρια.

Παίρνουμε ακόμα αναφορές-εκθέσεις, του λάθος προσώπου που έχει συλληφθεί λόγω των στερεοτυπικών απόψεων σχετικά με τις λεσβιακές σχέσεις. Έτσι, εάν η καταγραφή αναφορών-εκθέσεων δεν συνδυασθεί με μια ευρεία κατάρτιση σε όλη την Αγγλία, έως τότε θα υπάρχουν πραγματικά προβλήματα για τις λεσβίες.

Ο Derek Munn, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ομάδας Stonewall, σχολίασε: Η Stonewall στην Πρόταση της για την Έκθεση Αλλαγής δείχνει ότι μία στις τέσσερις λεσβίες και αμφισεξουαλικές έχει βιώσει τη βία μέσα στην σχέση και τέσσερις στις πέντε δεν έχουν αναφέρει -εκθέσει αυτά τα γεγονότα στην αστυνομία.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον πως αυτές τις νέες προτάσεις που αναπτύσσονται θα εξασφαλίσουν, πως οι λεσβίες που είναι σε κίνδυνο από τη βία μέσα στις σχέσεις τες θα προστατεύονται επαρκώς.


Το άρθο το βρήκαμε και το μεταφράσαμε στις 10.9.09, στην Pink News γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-11535.html

Η βία έχει άμεσες συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία, γιαυτό την καταγγέλουμε από όπου και αν προέρχεται.