30 Σεπ 2009

Εξ' ίσου ικανές γονείς, οι λεσβίες

Μια νέα μελέτη δεν βρίσκει καμία διαφορά μεταξύ των παιδιών που προέρχονται από λεσβίες, γκέι ή ετερό θετές-ους γονείς .

Μια μελέτη θετών γονέων βρήκε πως δεν υπάρχει "καμία αξιοσημείωτη διαφορά" σε συναισθηματικά προβλήματα ως βίωμα στα παιδιά που μεγαλώνουν από λεσβίες, γκέι θετές-ους γονείς.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται αυτόν τον μήνα στην αμερικανική έκδοση "Τριμηνιαία Παιδοθεσία", ερεύνησε 1.384 ζευγάρια, όπου τα 155 από αυτά ήταν λεσβιακά, γκέι ζευγάρια.

Όλες-οι ρωτήθηκαν για τις οικογενειακές δομές τους, την ιστορία των παιδιών πρίν την παιδοθεσία, την παρούσα συναισθηματική κατάστση-κράτος και τις αλληλεπιδράσεις μέσα και γύρω από την οικογένεια.

Ενώ ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων δεν βρέθηκε για να είναι ένας παράγοντας για συναισθηματικά προβλήματα, η ηλικία και η προ-παιδοθεσίας σεξουαλική κακοποίηση βρέθηκαν να είναι οι πλέον πιθανοί δείκτες του κινδύνου.

Η έρευνα έγινε από την Paige Averett και Blace Nalavany βοηθός καθηγήτρια-ης κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου της ανατολικής Καρολίνα και υπεύθυνος ο Scott Ryan, νέος κοσμήτορας του Πανεπιστημίου του Τέξας της Κοινωνιολογίας.

Ο Ryan σχολίασε: "Η έρευνά μας δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στα παιδιά που μεγαλώνουν από λεσβίες, γκέι ή ετερό γονείς. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι".

Πρόσθεσε ότι "Η Φλώριδα είναι η μόνη που αποκλείει την παιδοθεσία σε ΛεΠΑΤ πρόσωπα και ζητά από όλες-ους τις γονείς που πρόκειται να παιδοθετήσουν να υπογράψουν μια ένορκη κατάθεση, στην οποία δηλώνουν ότι δεν είναι ΛεΠΑΤ. Ακόμα τα λεσβιακά, γκέι ζευγάρια και λεσβιών μπορούν να είναι θετές-οι γονείς εκεί".

Το Τέξας επιτρέπει στα λεσβιακά, γκέι ζευγάρια να παιδοθετήσουν. Η Averett είπε: "Υπάρχουν επιπτώσεις στις-στους κοινωνιολόγους εκπαιδευτικούς, τις-τους επαγγελματίες παιδοθεσίας και τις-τους φορείς χάραξης πολιτικής σε αυτή και άλλες πρόσφατες μελέτες.

"Πρέπει να δώσουμε προσοχή στα στοιχεία, που δείχνουν ότι οι λεσβίες, γκέι είναι τόσο κατάλληλες-οι ως γονείς, όσο οι ετερό γονείς για να παιδοθετήσουν, επειδή τουλάχιστον 130.000 παιδιά εξαρτάται από μας για να ενεργήσουν ως ενημερωμένες-οι συνήγοροι για το συμφέρον τους"

Οι παράγοντες που βρέθηκαν ότι αυξάνουν την ευτυχία ενός παιδιού, ήταν η άνοδος στο ετήσιο εισόδημα και η γονική ικανοποίηση που επήλθε από τη βοήθεια που είχαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παιδοθέτησης.


Το άρθρο το βρήκαμε και το μεταφράσαμε στην PinkNews.co.uk, στις 28.9.09 στην http://www.pinknews.co.uk/2009/09/28/study-finds-no-difference-between-children-raised-by-gay-or-straight-adoptive-parents/