12 Σεπ 2009

Φταίνε οι σεξουαλικές μειονότητες

"Φταίνε οι ΛεΠΑΤ για το δημογραφικό"

Την... εξήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα στη Ρωσία έδωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι το αποτελούν οι ΛεΠΑΤ σε συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφισσας που τον κάλεσε να τοποθετηθεί επί των πρόσφατων δηλώσεων του δημάρχου της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ, ο οποίος χαρακτήρισε "έργο του σατανά" την παρέλαση Lgbt Pride, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε ότι σε ό,τι αφορά τις "σεξουαλικές μειονότητες" αποτελούν μια από τις πλευρές του δημογραφικού προβλήματος.

"Αλλά σέβομαι και θα σέβομαι πάντοτε τις ατομικές ελευθερίες σε κάθε τους έκφραση", πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Μόσχας ο οποίος είχε απαγορεύσει την πραγματοποίηση παρέλασης Lgbt Pride το 2006 στη Μόσχα δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα κάνει το ίδιο και φέτος δηλώνοντας ότι η τέλεση γάμων μεταξύ ΛεΠΑΤ σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης δρα "σαν ηθικά θανάσιμο δηλητήριο στην καθαρή συνείδηση των παιδιών".

Οι διοργανώτριες-ες του Lgbt Pride ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι έχουν καταθέσει αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση του δικαιώματος ειρηνικής συγκέντρωσης, απαιτώντας την καταβολή αποζημίωσης 20.000 ευρώ.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 1.2.07 στην εφημερίδα Έθνος, στην http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=88463