4 Σεπ 2009

ΛεΠΑΤ γάμος σε δημοψήφισμα στην Ουάσιγκτον;

Ουάσιγκτον "γαντζώνεται" σε δημοψήφισμα για τους νέους νόμους ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων.

Οι αντίπαλες-οι της επέκτασης των δικαιωμάτων των ΛεΠΑΤ ζευγαριών στην Ουάσιγκτον έχουν εξασφαλίσει δημοψήφισμα για τους νόμους αυτούς.

Ο νόμος, γνωστός ως μέτρο "Όλα, πλην του γάμου;", ήταν να γίνει νόμος τον Ιούνιο αλλά "πάγωσε" λόγω της εκστρατείας δημοψηφίσματος από τις παραπάνω ομάδες.

Εάν όσες-οι ψηφίζουν εγκρίνουν τους νέους νόμους, θα δώσουν στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια όλα τα δικαιώματα που έχουν τα ετερό ζευγάρια, όπως τα δικαιώματα παιδοθεσίας και υποστήριξης των δικαιωμάτων των παιδιών. Ακόμη κι αν εγκριθούν, τα μέτρα των νόμων θα κοστίσουν στο κράτος, έτσι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, θα καθυστερήσουν έως το 2014 λόγω προβλημάτων του προυπολογισμού της Washington.

Μερικές θρησκεύομενες-οι και ομάδες συντηρητικών που αντιτάσσονται σε αυτούς τους νόμους, ανήγγειλαν χθες ότι έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από τις απαραίτητες υπογραφές (120.577) που απαιτούνται για να θέσουν το ζήτημα, σε δημοψήφισμα 71, με ψήφισμα του Νοεμβρίου.

Όπως με την πρόταση 8, η πρωτοβουλία που απαγόρευσε τον ΛεΠΑΤ γάμο στην Καλιφόρνια, το δημοψήφισμα θα ξανανάψει τη συζήτηση σχετικά με εάν όσες-οι ψηφίζουν πρέπει να έχουν την άδεια για να αποφασίσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ομάδα που είναι υπέρ των ΛεΠΑΤ, "Οικογένειες της Ουάσιγκτον Στέκονται Μαζί" (WAFST), έχει προσφύγει ήδη σε δίκη ζητώντας την εντολή να εμποδίσει το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι ο γραμματέας του κράτους Sam Reed δεν έχει ακολουθήσει τους κανόνες της συλλογής υπογραφών και οι χιλιάδες υπογραφές που έγιναν αποδεκτές έπρεπε να έχουν απορριφθεί.

Η προεδρίνα της WAFST, Anne Levinson, είπε σε μια δήλωση: "Λόγω του περιορισμένου αριθμού των υπογραφών που συγκεντρώθηκαν, απέτυχαν να επιβληθούν. Οι υπογραφές αυτές θα μπορούσαν κάλιστα να οδηγήσουν σε μία πρόταση-νόμο "ειδικών απαιτήσεων" προς ψήφιση, αλλά δεν πρέπει να γίνει έτσι, και η πρόταση-νόμος αυτή ως τώρα έχει τη δυνατότητα να απογυμνώσει από σημαντικές προστασίες χιλιάδες οικογένειες σε ολόκληρο το κράτος.

Υπάρχουν ζευγάρια που συμβιώνουν σε κάθε νομό του κράτους. Είναι ΛεΠΑΤ και ετερό ζευγάρια όπου η μια ή και οι δύο συντρόφισσες-οι είναι 62 ετών ή και γηραιότερες-οι. Αυτά τα ζευγάρια δεν πρέπει να ανησυχούν για το εάν η συντρόφισσα-ος μπορεί να πάρει την άδεια για λόγους υγείας, για να φροντίσει την συντρόφισσα-ο που αγαπά και είναι άρωστη-ος στο Ιλλινόις. Μία πυροσβέστρια δεν πρέπει να πρέπει να ανησυχεί για το εάν τα παιδιά της θα έχουν φροντίδα, εάν συνέβαινε κάτι σε αυτή ενώ μαχόταν σε μια πυρκαγιά.

"Αυτά είναι βασικά δικαιώματα και προστασίες που όλες οι οικογένειες πρέπει να έχουν. Εκείνες-οι που προσπαθούν να θέσουν "ειδικές απαιτήσεις" στο δημοψήφισμα 71 για την ψήφο, δεν σκέφτονται ότι οι οικογένειες διαφορετικές από δική τες-τους πρέπει να έχουν αυτή την προστασία, έτσι προσπαθούν να ανατρέψουν το νόμο"


Το άρθρο το βρήκαμε και το μεταφράσαμε στις 2.9.09 στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-13885.html