21 Σεπ 2009

Ναι, στην παιδοθεσία για τη λεσβία κοινωνική μητέρα, στην Αγγλία

Η ομάδα Stonewall δημοσιεύει συμβουλές για τις λεσβίες που θέλουν να μείνουν έγκυες

Η ομάδα Stonewall, έχει δημοσιεύσει οδηγίες για λεσβίες, για το πώς να μείνουν έγκυες, αμέσως μετά τους νέους νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματα των λεσβιακών ζευγαριών που αναζητούν της διαδικασίες γονιμότητας.

Ο νόμος για την Ανθρώπινη Γονιμότητα και Εμβρυολογία του 2008, ο οποίος πρόκειται να έρθει σε πλήρη εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου, θα αφαιρεί την "ανάγκη για έναν πατέρα" στην διαδικασία της τεχνικής γονιμοποίησης-IVF -In Vitro Fertilisation και θα θέτει αντ' αυτής μια αξίωση που θα "ενθαρρύνει την γονεϊκότητα". Σημαίνει ότι τα λεσβιακά ζευγάρια δεν θα αντιμετωπίσουν πλέον διακρίσης από τις υπηρεσίες της υγείας.

Επίσης σημαίνει ότι όταν ένα λεσβιακό ζευγάρι έχει παιδί, η κοινωνική μητέρα (μη-βιολογική) δεν πρέπει πλέον να παιδοθετήσει το παιδί προκειμένου να θεωρηθεί νόμιμη η κοινή κηδεμονία στο πιστοποιητικό γέννησης.

Το δικαίωμα θα είναι αυτόματο για τα λεσβιακά ζευγάρια που έχουν Σύμφωνο Συμβίωσης ή τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν μια εξουσιοδοτημένη κλινική γονιμότητας.

Η Ruth Hunt, επι κεφαλής της ομάδας Stonewall της πολιτικής και της έρευνας, είπε ότι οι οδηγίες θα βοηθήσουν τις λεσβίες ώστε "να έχουν γνώση των νέων δικαιωμάτων" και πώς "να αξιοποιήσουν πλήρως τις υπηρεσίες που έχουν καθοριστεί-προσδοθεί" - και εάν δεχτούν οποιαδήποτε διάκριση, αυτή η γνώση θα τις βοηθήσει να απαιτήσουν δίκαιη μεταχείρηση- συμπεριφορά.

Η ίδια πρόσθεσε: "Τώρα τα λεσβιακά ζευγάρια στην Αγγλία που μετά από ώριμη σκέψη λαμβάνουν απόφαση να αρχίσουν μια αγαπημένη οικογένεια, θα έχουν τελικώς ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες που χρηματοδοτούν ως φορολογούμενες.

Αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικό βίντεο στα αγγλικά πατήστε στην παρακάτω διεύθυνση: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8230263.stm


Το άρθρο το βρήκαμε στις 5.8.09 στην Pink News, γραμμένο από το Ramsey Dehani , στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-13570.html