13 Σεπ 2009

Ακύρωση της DOMA

Η Baldwin, ο Nadler, και ο Polis εισαγάγουν νομοθεσία που ακυρώνει τη DOMA

Στις 15.9.09, η γυναίκα γερουσιαστής Tammy Baldwin (D-WI), το μέλος του Κογκρέσσου Jerrold Nadler (D-Νέα Υόρκη),υπεύθυνος της δικαστικής έδρας στην υποεπιτροπή της Βουλής για το Σύνταγμα, τα Αστικά Δικαιώματα και τις Αστικές Ελευθερίες καθώς και το μέλος του Κογκρέσσου Jared Polis (D-CO) θα εισαγάγουν νομοθεσία που θα ακυρώσει την Υπεράσπιση του Νόμου του Γάμου (DOMA), ένας νόμος ο οποίος κάνει διακρίσεις εις βάρος των ΛεΠΑΤ ζευγαριών που νομίμως έχουν τελέσει γάμο.

Το νομοθετικό σώμα θα ενωθεί με ΛεΠΑΤ ζευγάρια που έχουν τελέσει γάμο και βλάπτονται από την DOMA, με πολλές-ους ΛεΠΑΤ καθώς και με τις-τους συνηγόρους αστικών δικαιωμάτων της χώρας σε μια συνέντευξη τύπου για να αναγγείλουν το νέο νόμο, στις 15.9.2009, κοντά στο τρίγωνο της Βουλής, U.S. Capitol in Washington, D.C.

Μέσω της DOMA, που υπογράφηκε ως νόμος 13 χρόνια πριν, στις 21.9. 1996, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επέλεξε να φερθεί στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια -που νόμιμα έχουν τελέσει γάμο- με μεροληψία βάσει του ομοσπονδιακού νόμου, αυτή η επιλογή στέρησε στα ζευγάρια πάνω από 1.100 ομοσπονδιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις - συμπεριλαμβανομένων της κοινωνικής ασφάλισης και της μετανάστευσης - τα οποία ισχύουν για τα ετερό παντρεμένα ζευγάρια.

Αυτή η πολιτική είναι μεροληπτική και επιβλαβής στις οικογένειες, παρεμποδίζει την κυβέρνηση από την τήρηση των νομικών υποχρεώσεών της και τις ανάγκες των οικογενειών, ακόμα κι όταν αυτά τα ζευγάρια έχουν τελέσει νόμιμα πολιτικό γάμο (στο πλαίσιο του νόμου του κράτους) και συμβάλλουν-συνεισφέρουν ως πολίτισες-ες και φορολογούμενες-οι.

Ο Πρόεδρος Obama έχει πει πρόσφατα: «Υπερασπίζομαι την υφιστάμενη και μακρόχρονη δέσμευσή μου να εργαστώ με την Βουλή ώστε να ακυρώσω την αποκαλούμενη Υπεράσπιση του Νόμου για το Γάμο-DOMA. Η DOMA είναι μεροληπτική, παρεμποδίζει τα Κρατικά Δικαιώματα, και είναι καιρός να την ανατρέψουμε.» Τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια που έχουν τελέσει γάμο πληρώνουν τους φόρους, εξυπηρετούν τις κοινότητές τους, και ανατρέφουν τα παιδιά όπως τα άλλα ζευγάρια. Οι συνεισφορές και οι ανάγκες τους δεν είναι διαφορετικές από εκείνες των γειτoνισσών-ων τες-τους. Η νέα νομοθεσία θα εξασφαλίσει ότι τα ζευγάρια που αναλαμβάνουν τα σοβαρά νομικά καθήκοντα του γάμου ότι θα τις-τους συμπεριφέρεται αμερόληπτα, βάσει του ομοσπονδιακού νόμου.

Οι λεπτομέρειες αυτής της νομοθεσίας θα αναγγελθούν στις 15.9.09.

Το άρθρο το βρήκαμε και το μεταφράσαμε στην 365gay