28 Σεπ 2009

Αίτηση αποποινικοποιήσης του λεσβιασμού της ILGA στα Ην. Έθνη

Υποστηρίξτε την αποποινικοποιήση του λεσβιασμού, ομοφυλοφιλίας-ομοερωτισμού στα Ηνωμένα Έθνη!

Υποστηρίξτε την Ολλανδογαλλική αίτηση για την Διεθνή Αποποινικοποιήση
του λεσβιασμού, ομοφυλοφιλίας-ομοερωτισμού.

1 Για μια παγκόσμια κατάργηση των νόμων που ποινικοποιούν πρόσωπα στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου

2. http://www.ilga.org/map/LGBTI_ri...

3. http://www.droitslgbt2008.fr/

Κατηγορία -Διεθνή Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Περιγραφή:

Όλες-οι εμείς υποστηρίζουμε την αποποινικοποίηση του λεσβιασμού και της ομοφυλοφιλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι δωδεκάδες ΛεΠΑΤ και intersex ανθρώπων στον κόσμο έχουν πεθάνει λόγω του λεσβιασμού-ομοερωτισμού τες-τους.

93 έθνη στον κόσμο ακόμα σήμερα, με νόμο τιμωρούν τον λεσβιασμό και την ομοφυλοφιλία.
Σε 7 από αυτές - Ιράν, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σουδάν, Νιγηρία, Μαυριτανία - οι ΛεΠΑΤ και intersex τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου.

Αυτά τα θύματα μίσους δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν για τίποτα στις χώρες τους. Θέλουμε να συλλέξουμε υπογραφές για να ανοίξουμε τις οδούς με τις καταγγελίες μας, για την φρικιαστική βία στις χώρες αυτές και για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στις θέσεις του Βατικανό που αποδέχτηκαν τα Η.Ε ώστε να σταματήσει η παγκόσμια αποποινικοποιήση του λεσβιασμού και την ομοφυλοφιλίας-ομοερωτισμού.

Καλούμε όλες-ους τις πολίτισσες-ες και τις-τους οπαδούς και δεν ζητάμε να μοιραστούν μαζί μας την υποχρέωση, πως καμία και κανένας δεν δέχεται διακρίσεις στη φυλακή, δεν δέχεται βανιστήρια και δεν θανατώνεται λόγω εθνικότητας, των πιστεύω, των θρησκευτικών πεποιθήσεων, του φύλου, της φυσικής και ψυχολογικής κατάστασης, του σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας του κοινωνικού φύλου της-του.

Γιαυτό υποστηρίζουμε την Ολλανδογαλλική Δήλωση στη Γενική Συνέλευση των Η.Ε για μια καθολική αποποινικοποίηση του λεσβιασμού, ομοφυλοφιλίας- ομοερωτισμού.

Την αίτηση την βρήκαμε και την μεταφράσαμε, στην International Lesbian and Gay Association: http://www.ilga.org και στην http://apps.facebook.com/causes/167395?m=26ef51d6 Ευαγγελία Βλάμη