5 Οκτ 2009

Καθολική εκκλησία "Η σεξουαλική κακοποιήση προκαλείται από ΛεΠΑΤ"

Καθολική εκκλησία δήλωσε πως «η σεξουαλική κακοποιήση προκαλείται από τις-τους ΛεΠΑΤ και όχι από τις παιδόφιλες-ους»

Ένας ανώτερος υπάλληλος Βατικάνου είπε ότι το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην καθολική εκκλησία προκλήθηκε από τις τους ΛεΠΑΤ που άρπαζαν έφηβες-ους, παρά από παιδόφιλες-ους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Silvano Tomasi, μόνιμος παρατηρητής του Βατικανό στα Ην.Εθνη, διάβασε δημόσια μια δήλωση μετά από την συνεδρίαση του των Ην.Εθνών των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

Είπε: «Από όλες-ους τις ιερείς που συμμετέχουν στις κακοποιήσεις, 80 έως 90% ανήκουν σε αυτήν την μειονότητα σεξουαλικού προσανατολισμού που εμπλέκεται σεξουαλικά με έφηβες-ους μεταξύ των ηλικιών 11 και 17».

Ο Tomasi πρόσθεσε ότι θα ήταν «περισσότερο σωστό» να αναφερθεί στην εφηβοφιλία, μια ομοερωτική έλξη σε έφηβες-ους, παρά στην παιδοφιλία.

Με τη δήλωση του ο Tomasi επιτέθηκε επίσης σε άλλες θρησκείες, λέγονατας ότι οι περισσότερες αμερικανικές εκκλησίες που μπλέχτηκαν στα σκάνδαλα κατάχρησης ήταν προτεσταντικές, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα ήταν επίσης κοινό στις εβραϊκές κοινότητες.

Ο Tomasi είπε: « Καθώς η καθολική εκκλησία είναι απασχολημένη με το να καθαρίσει το σπίτι της, θα ήταν καλό εάν άλλα όργανα και αρχές, όπου το μεγαλύτερο μέρος των σεξουαλικών κακοποιήσεων αναφέρεται, να κάνουν το ίδιο πράγμα και να ενημερώσουν τα μέσα για αυτό».

Πρόσθεσε πως η «διαθέσιμη έρευνα» έδειξε ότι μόνο 1.5 έως 5% της καθολικής ιεροσύνης ήταν εμπλεγμένες-οι σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποιήσης παιδιών.

Η δήλωση δημοσιεύθηκε μετά από τη κατηγορία της Διεθνούς Ανθρωπιστικής και η Ηθικής Ένωσης προς τον Ιερό Θρόνο-Επισκοπικό θρόνο να καλύψει-κουκουλώσει την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Η διεθνής αντιπροσωπεία «Porteous Wood» είπε: «Τα πολλές χιλιάδες θύματα σεξουαλικής κακοποιήσης αξίζουν τη προσοχή της διεθνούς κοινότητας ώστε να θέσουν το Βατικανό σε απολογία, κάτι που είναι απρόθυμο να κάνει, μέχρι τώρα. Τα κράτη και οι οργανώσεις παιδιών πρέπει να ενώθουν για να διατηρήσουν σταθερή πίεση στο Βατικανό ώστε να ανοίξει τα αρχεία-φακέλους του, να αλλάξουν τις διαδικασίες του παγκοσμίως, και να αναφέρουν όσες-ους κακοποιήσει έφηβες-ους στις δημόσιες αρχές».

Το Μάιο, ένας βοηθός του Αρχιεπισκόπου του Κάρντιφ υποστήριξε ότι οι ΛεΠΑΤ είναι οι κύριες δράστριες-ες της παιδοφιλίας στην καθολική εκκλησία.

Ο ιερέας John Owen, ανώτερος υπάλληλος επικοινωνίας των αρχιδιακόνων του Κάρντιφ, είπε στο BBC πως «οι περισσότερες από τις παρατυπίες σημειώνονται από ΛεΠΑΤ».

Ο ιερέας Owen, επίσης ένας εφημέριος στο πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, είπε ότι οι έφηβες-οι ήταν η ομάδα που βίωσε κατά «πλειοψηφία» σεξουαλική κακοποιήση στην Αγγλία, προσθέτωντας: « Τώρα τι σας λέει αυτό; Τώρα που είναι μια πραγματικότητα».

Τα σχόλιά του ήρθαν αρκετές ημέρες μετά από την δημοσίευση της έκθεσης Ryan, που αποκάλυψε ότι η σεξουαλική κακοποίηση ήταν διαδεδομένη στα ιρλανδικά καθολικά βιομηχανικά σχολεία και τα ορφανοτροφεία που την διεύθυνση τους είχε η εκκλησία, επισύροντας την προσοχή στις καταθέσεις των πρώην μαθητιρών-ων, τις τρόφιμες-ους και τις ανώτερες-ους υπαλλήλους.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 1.10.09 στην pinknews, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/01/catholic-church-sex-abuse-caused-by-homosexuals-not-paedophiles/

Η φωτογραφία είναι το άγαλμα της αγίας Ελένης στο Βατικάνό.
Η ταινία "Οι ώρες" μάς έδωσε μια μικρή εικόνα τι γινόταν από ετερό ιερείς απέναντι στα κορίτσια-έφηβες που μεγάλωναν σε ορφανοτροφεία ή ιδρύματα της εκκλησίας. Κατά καιρούς έχουν δημοσιποιειθεί σεξουαλικές κακοποιήσεις σε έφηβες-ους και μοναχές από ιερείς σε κάθε χώρα. Ευαγγελία Βλάμη.