7 Οκτ 2009

Το ρωσσικό δικαστήριο απέρριψε το λεσβιακό γάμο

Το ρωσικό λεσβιακό ζευγάρι Fedotova-Shipitko εμποδίστηκε νυμφευθεί από το δικαστήριο.

Το περιφερειακό δικαστήριο Tverskoi αποφάσισε ότι η Irina Fedotova-Fet και η Irina Shipitko δεν μπορούν να νυμφευθούν επειδή ο νόμος της Ρωσίας για τον γάμο είναι μόνο μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα.

Το περιφερειακό δικαστήριο υποστήριξε την οπτική του ληξιαρχείου. Το λεσβιακό ζευγάρι είχε προσπαθήσει να νυμφευθεί στο ληξιαρχείο το Μάιο αλλά εμποδίστηκε.

Η Fedotova-FET και η Shipitko προγραμματίζουν να νυμφευθούν στον Καναδά στις 23η Οκτωβρίου. Θεωρούν ότι θα μπορέσουν να αναγκάσουν τις ρωσικές αρχές να αναγνωρίσουν το γάμο δεδομένου ότι υπάρχει νομικό κενό στο ρωσικό νόμο, το οποίο δεν αναφέρει το φύλο εκείνων που έχουν νυμφευθεί στο εξωτερικό.

Το λεσβιακό ζευγάρι ανέμενε την πρόσφατη απορριπτική απόφαση αλλά προσπαθεί να αυξήσει την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα γύρω από το ζήτημα του πολιτικού γάμου. Ο συνήγορός τες Nikolai Alexeyev είπε ότι θα παλέψουν την απόφαση

Αν και ο λεσβιασμός είναι νόμιμος στη χώρα από το 1993, ο ΛεΠΑΤ γάμος δεν επιτρέπεται και η πολιτεία προσπαθεί να απαγορεύσει την Ημέρα Υπερηφάνειας στην Μόσχα όπου ακτιβίστριες-ες έχουν κτυπηθεί και έχουν κακοποιηθεί.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 6.10.09 στην Pink News, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/06/russian-court-denies-lesbians-the-right-to-marry