25 Οκτ 2009

Επιδόματα σε συντρόφισες Συμφώνου Συμβίωσης στην Αλαμπάμα

Το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα εξετάζει τα επιδόματα των συντροφισών Συμφώνου Συμβίωσης

Το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα εξετάζει το να παράσχει επιδόματα υγείας στις ΛεΠΑΤ εργαζόμενες-ους, που έχουν Σύμφωνο Συμβίωσης, αν και η διοίκηση θέλει να βεβαιωθεί ότι τα επιδόματα-οφέλη θα είναι νόμιμα.

«Θέλουμε να κάνουμε αυτό που είναι σωστό για τη σχολή και το προσωπικό, αλλά θέλουμε να το κάνουμε με έναν τρόπο που δεν θα είναι αποσπασματικός» είπε ο πρόεδρος Robert Witt του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, σύμφωνα με τα «Νέα της Tuscaloosa».

Τα επιδόματα των συντροφισών-ων Συμφώνου Συμβίωσης είναι ήδη σε ισχύ στα αδελφικά πανεπιστήμια, όπως στο University of Alabama στο Birmingham και στο University of Alabama στην Huntsville, όπου ονομάζονται «εγγυητικά επιδόματα προστατευόμενων ενηλίκων». Η διοίκηση πρέπει να ξέρει μέχρι το τέλος της χρονιάς εάν αυτά τα επιδόματα- οφέλη θα είναι σε θέση να επιζήσουν των πιθανών νομικών αμφισβητήσεων.

Η Αλαμπάμα άρχισε να λαμβάνει υπ’ όψιν της τα επιδόματα- οφέλη, όταν το πανεπιστήμιο συνειδητοποίησε ότι έχανε τις εργαζόμενες-ους, οι οποίες πήγαιναν να εργαστούν σε άλλα μεγάλα ερευνητικά ιατρικά πανεπιστήμια, όπως το Duke και το Johns Hopkins.

Ο ΛεΠΑΤ γάμος δεν είναι νόμιμος στην Αλαμπάμα.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 22.10.09 και το μεταφράσαμε, από την http://www.365gay.com/news/u-of-alabama-considering-domestic-partnership-benefits/