24 Οκτ 2009

Ρωσσίδες λεσβίες νυμφεύθηκαν στον Καναδά

Ρωσσίδες λεσβίες νυμφεύονται στον Καναδά.

Ένα ρωσικό λεσβιακό ζευγάρι θα νυμφευθεί στον Καναδά σήμερα 23.10.09 και θα προσπαθήσουν έπειτα να αναγκάσουν την χώρα τες να αναγνωρίσει το γάμο τες.

Η Irina Fedotova-Fet και η Irina Shipitko προσπάθησαν να νυμφευθούν στη Ρωσία το Μάιο του 2009 αλλά τις απέρριψε το τοπικό ληξειαρχείο.

Στις 6η Οκτωβρίου, το περιφερειακό δικαστήριο Tverskoi συμφώνησε με την άποψη του ληξειαρχείου, ότι δεν μπορούν να νυμφευθούν επειδή ο ρωσικός νόμος για το γάμο είναι μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα.

Έφθασαν χθες στον Καναδά, όπου ο ΛεΠΑΤ γάμος είναι νόμιμος και θα νυμφευθούν στο Τορόντο σήμερα.

Ελπίζουν έπειτα να χρησιμοποιήσουν το νομικό κενό του ρωσικού νόμου που αναγνωρίζει τους γάμους από το εξωτερικό αλλά δεν διευκρινίζει το φύλο των ζευγαριών.

Η Fedotova-FET και η Shipitko σχεδιάζουν για να πετάξουν πίσω στη Ρωσία στις 27.10.09 με την ελπίδα να πιέσουν τις αρχές ώστε να αναγνωρίσουν το πιστοποιητικό του γάμου τες.

Είπαν ότι θα φέρουν την υπόθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εάν απορριφθεί από την Ρωσσία.

Το λεσβιακό ζευγάρι θα δώσει μια συνέντευξη τύπου, σήμερα με το δικηγόρο τες Nikolai Alekseev, Ρώσσο ακτιβιστή για τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα.

Μιλώντας στο «Αστέρι του Τορόντο», η Shipitko είπε: «Το μόνο που θελήσαμε ήταν να είμαστε μαζί..... να νυμφευθούμε όπως οποιοδήποτε ετερό ζευγάρι. Πήρε χρόνο αλλά τελικά θα γίνει».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 23.10.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/23/russian-lesbians-to-marry-in-canada-today/