20 Οκτ 2009

Απαγόρευσαν το σμόκιν σε μια λεσβία

Μια λεσβία αποκλείστηκε από το βιβλίο της επετηρίδας επειδή φόρεσε σμόκιν.

Μια λεσβία σπουδάστρια στο Μισισιπή αντιτίθεται στην απόφαση του σχολείου της να αποκλειστεί από την επετηρίδα επειδή φόρεσε σμόκιν.

Η Ceara Sturgis, 17χρονη, ανοιχτά λεσβία τελειόφοιτη του κολεγίου Wesson Attendance Center στο Wesson, φόρεσε το συγκεκριμένο ένδυμα για τη φωτογραφία της επετηρίδας της.

Ήταν επακόλουθο, είπαν οι ανώτερες-οι υπαλλήλοι του σχολείου ακόμη κι αν φορούσε φόρεμα ή φούστα, η φωτογραφία της δεν θα εμφανιζόταν στο βιβλίο.

Η Sturgis είπε σε μια δήλωση: «Αισθάνομαι σαν να μην είμαι σημαντική, ότι το σχολείο με απομακρύνει από το ποια είμαι, ως λεσβία σπουδάστρια και επίσης ότι δεν ενδιαφέρονται για μένα. Όλα όσα θέλω, είναι να είμαι σε θέση να είμαι εγώ, και να περιληφθώ στο βιβλίο της επετηρίδας.

Η Αμερικανική Ενωση για τις Ελευθερίες των Πολιτισών-ων (ACLU) του Μισισιπή έχει στείλει τώρα μια επιστολή στο περιφερειακό δημόσιο σχολείο «Copiah» για να απαιτήσει να της επιτραπεί να φορέσει σμόκιν.

Η επιστολή ανέφερε την Πρώτη Τροπολογία, που προστατεύει την αυτο-έκφραση, και τη 14η τροποποίηση, η οποία απαγορεύει τα δημόσια σχολεία να κάνουν διακρίσεις λόγω φύλου.

Σε δελτίο τύπου, η οργάνωση είπε: «Η διαφορετική συμπεριφορά βασισμένη στο φύλο είναι συνταγματική μόνο εάν υποστηρίζεται από ένα σημαντικό κυβερνητικό ενδιαφέρον-συμφέρον. Η ACLU δεν βλέπει βεβαίως κανένα σημαντικό κυβερνητικό ενδιαφέρον-συμφέρον με την εμπόδιση των κοριτσιών να φορούν σμόκιν ή τον καταναγκασμό τες να φορέσουν φορέματα ή φούστες».

Η επιστολή πρότεινε ότι θα λάβουν νομικά μέτρα, αν το σχολείο και η σχολική περιφέρεια αποτύχουν να συμμορφωθούν μέχρι τις 23η Οκτωβρίου.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 16.10.09 και το μεταφράσαμε, στη Pink News γραμμένο από τη Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/16/lesbian-barred-from-school-yearbook-for-wearing-a-tux/