7 Οκτ 2009

Υψηλότερο το κόστος ζωής των ΛεΠΑΤ ζευγαριών

Τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια πληρώνουν μέχρι $460.000 περισσότερα από τα ετερό ζευγάρια κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η έρευνα δείχνει, ότι το κόστος ζωής του αμερικανικού ΛεΠΑΤ ζευγαριού για ολόκληρη την ζωή είναι περίπου $460.000 (£288,400) περισσότερο από ενός ετερό ζευγαριού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, το κόστος οφείλεται στην Υπεράσπιση του Νόμου για το Γάμο, η οποία απαγορεύει στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια την πρόσβαση στα ίδια δικαιώματα και τα οφέλη με τα ετερό ζευγάρια.

Η δημοσιογράφος Tara Siegel Bernard και Ron Lieber δημιούργησαν ένα υποθετικό ΛεΠΑΤ ζευγάρι, το οποίο τοποθέτησαν σε διαφορετικές εκδοχές-σενάρια για να εξετάσουν τις καταστάσεις στις οποίες τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια δεν μπορούν να έχουν επιδόματα-εισοδήματα. Αυτές περιλαμβάνουν την κοινωνική ασφάλιση, τα οφέλη φόρου κληρονομιάς και υγείας.

Έγραψαν: « Στη χειρότερη περίπτωση μας, το κόστος ζωής του ΛεΠΑΤ ζευγαριού ήταν $467.562. Αλλά ο αριθμός μειώθηκε σε $41.196 στην καλύτερη περίπτωση για ένα ζευγάρι με σημαντικά καλύτερη ασφάλεια υγείας, συν τους χαμηλότερους φόρους και άλλες δαπάνες.»

Διαπιστώθηκε ότι η νομιμοποίηση του ΛεΠΑΤ γάμου θα έκανε μια ουσιαστική διαφορά στα εισοδήματα-οικονομικά των ΛεΠΑΤ ζευγαριών.

Η Bernard και Liber πρόσθεσαν: «Σχεδόν όλες οι πρόσθετες δαπάνες που τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια αντιμετωπίζουν θα απαλείφονταν εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση νομιμοποιούσε τον ΛεΠΑΤ γάμο».

«Μια εξαίρεση είναι το κόστος των βιολογικών παιδιών, αλλά αισθανθήκαμε ότι ήταν αρμόζον να περιληφθεί αυτό δεδομένου του στόχου μας να παραθέσουμε κάθε δαπανη που υφίστανται τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια και ίσως όχι τα ετερό ζευγάρια».


Όσες επιθυμούν να διαβάσουν την έρευνα στα αγγλικά: http://www.nytimes.com/2009/10/03/your-money/03money.html?_r=2&pagewanted=1
Το άρθορ το βρήκαμε και το μεταφράσαμε στις 6.10.09, στην Pink News γραμμένο από την jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/06/us-gay-couples-fork-out-up-to-460000-more-than-straight-couples-in-a-lifetime/