2 Οκτ 2009

Διαμάχη πολιτικών για το ΛεΠΑΤ γάμο στο Νιού Τζέρσει

Το Ρεμπουμπλικανικό κόμμα του Νιου Τζέρσεϋ ζητά ψηφοφορία για το ΛεΠΑΤ γάμο

Το Ρεμπουμπλικανικό κόμμα του Νιου Τζέρσεϋ ζητά μια Συνταγματική τροπολογία το 2010 που θα επιτρέψει στις-στους ψηφοφόρους να αποφασίσουν εάν ο ΛεΠΑΤ γάμος πρέπει να νομιμοποιηθεί.

Όσες-οι από τις Δημοκρατικές-ους εργάζονται στο κρατικό νομοθετικό σώμα προσπαθούν αυτήν την περίοδο να κερδίσουν μια ψηφοφορία για τα ίσα δικαιώματα γάμου μετά από την ψήφο Νοεμβρίου.

Εντούτοις, οι Ρεπουμπλικανές-οι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι το ζήτημα είναι αρκετά σημαντικό ώστε να αποφασιστεί από τις-τους ψηφοφόρους και όχι από τις ανώτερες-ους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το Gregory Quinlan, (Star-Legder), κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα θέματα του "Νιου Τζέρσεϋ Πρώτα η Οικογένεια", είπε στις τηλεοπτικές ειδήσεις χθες: "Τριάντα κράτη, τα 3/5 των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ψηφίσει να τροποποιήσουν το σύνταγμά τους ώστε ο γάμος να ισχύει μόνο μεταξύ μιάς γυναίκας και ενός άνδρα".

"Και πιστεύω πως το ίδο θα συνέβαινε εδώ στο Νιου Τζέρσεϋ εάν οι άνθρωποι είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν".

Εάν επιτύχει η κίνηση, το ζήτημα θα τεθεί σε ψηφορία το Νοεμβρίο του 2010, και όσες-οι ψηφίζουν θα αποφασίσουν για το εάν επιθυμούν μια τροποποίηση του συντάγματος που θα απαγορεύει τον ΛεΠΑΤ γάμο.

Ο κυβερνήτης του Δημοκρατικού κόμματος, John Corzine την προηγούμενη εβδομάδα είπε ότι είναι απίθανο ο ίδιος να υποστήξει ψηφοφορία για το ζήτημα του ΛεΠΑΤ γάμου και πως προτιμά αντ' αυτού ό,τι αποφασισθεί από τις εκλεγμένες-ους αξιωματούχους.

"Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα θέμα βαθειά διαιρετικό", είπε ο Corzine " Όλοι οι άνθρωποι έχουν δημιουργηθεί ίσες-οι"


Το άρθρο το βρήκαμε στις 30.0.09 και το μεταφράσαμε, από την http://www.pinknews.co.uk/2009/09/30/new-jersey-republicans-call-for-vote-on-gay-marriage/