23 Οκτ 2009

Η εκκλησία της Σουηδίας είπε ναι, στον ΛεΠΑΤ θρησκευτικό γάμο

Η Λουθηριανή Εκκλησία της Σουηδίας αποφάσισε να επιτρέψει στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια να τελούν θρησκευτικούς γάμους.

Ο ΛεΠΑΤ γάμος έγινε νόμιμος στη χώρα την 1η Μαΐου 2009, επιτρέποντας στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια να τελούν θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο.

Μέχρι τώρα, η εκκλησία δεν είχε αποφασίσει εάν θα επιτρέψει θρησκευτικούς ΛεΠΑΤ γάμους.

Τον Ιούνιο, η διοίκηση των εκκλησιών υπέβαλε μια αίτηση στην Σύνοδο της σουηδικής εκκλησίας. Η Σύνοδος ανήγγειλε την απόφαση στις 22.10.09.

Σύμφωνα με τη Σύνοδο, μερικές μικρές αλλαγές θα γίνουν στους τρέχοντες κανονισμούς εκκλησιών, όπως η αντικατάσταση «της συζύγου και του συζύγου» σε «σύζυγοι σύμφωνα με το νόμο» όταν τελούν γάμους τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια.

Τον Ιανουάριου του 2007 η εκκλησία, που το 2000 αρνήθηκε να συμπεριλάβει στις επίσημες θέσεις της τον ΛεΠΑΤ γάμο, άρχισε τις θρησκευτικές ευλογίες στους ΛεΠΑΤ πολιτικούς γάμους και καλωσόρισε ενεργά την ΛεΠΑΤ ιεροσύνη.

Έξι από τα επτά πολιτικά κόμματα στο σουηδικό Κοινοβούλιο υποστήριξαν την πρόταση να κατατεθεί ένας νόμος γάμου χωρίς αναφορά στο φύλο.

Η πρόταση πέρασε με 261 υπέρ, 22 κατά και 16 αποχές.

Το μόνο κόμμα που αντιτάχθηκε στην απόφαση ήταν το χριστιανοδημοκρατικό, το οποίο είπε ότι θέλησε να διατηρήσει «το παλιό περιεχόμενο» του γάμου.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 22.10.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/22/sweden-allows-gay-couples-to-marry-in-church/