10 Οκτ 2009

Απολύονται οι λεσβίες από τον στρατό στην Αμερική

Οι γυναίκες, λεσβίες αποτελούν δυσανάλογο ποσοστό ΛεΠΑΤ στρατιωτικών απολύσεων

Οι αριθμοί του Πενταγώνου έχουν δείξει ότι οι λεσβίες αποτελούν ένα δυσανάλογο ποσοστό εκείνων που απολύονται εξ’ αιτίας της απαγόρευσης να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό ανοικτά οι ΛεΠΑΤ.

Σύμφωνα με την έρευνα του Kέντρου Palm, ένα ίδρυμα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, οι λεσβίες απολύονται από το στρατό κατά τρεις φορές περισσότερο, με βάση το ποσοστό των γκέι συναδέλφων τες.

Πέρυσι, 56 των 90 συνολικών απολύσεων της Πολεμικής Αεροπορίας αφορούσε λεσβίες, έστω κι αν οι γυναίκες αποτελούν μόνο 20% της υπηρεσίας.

Στο στρατό, όπου οι γυναίκες, αποτελούν 14% του συνόλου της υπηρεσίας, το 36% εκείνων που απολύθηκαν ήταν λεσβίες.

Στο ναυτικό, οι γυναίκες αποτελούν 14% της υπηρεσίας αλλά και το 23% των απολύσεων και στις πεζοναύτες το 18% εκείνων που απολύθηκαν ήταν λεσβίες, ενώ μόνο 6% της υπηρεσίας είναι γυναίκες.

Στις συνολικά 619 απολύσεις από το στρατό πέρυσι, πάνω από το ένα τρίτο ήταν λεσβίες. Οι γυναίκες αποτελούν το 15% των επαγγελματιών στρατού.


Ο Δρ Aaron Belkin, διευθυντής του Κέντρου Palm, είπε: “Πάντα ξέρουμε ότι οι λεσβίες επηρεάζονται δυσανάλογα από το «Μη ρωτάς, μη λες».

«Αλλά τα στοιχεία Πολεμικής Αεροπορίας είναι ιδιαίτερα προβληματικά και δημιουργούν ερωτήματα επειδή οι λεσβίες γίνονται στόχος διώξεων με την τρέχουσα πολιτική».

Ο ερευνητής του Κέντρου Palm, Nathaniel Frank είπε στην Associated Press ότι μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες στο στρατό είναι πιθανότερο να είναι λεσβίες σε σχέση με τους αντίστοιχους άνδρες.

Πρόσθεσε ότι μια σειρά ερευνών θα μπορούσαν να προκύψουν από άνδρες συνάδελφους που παρενοχλούν τις λεσβίες επειδή είναι λεσβίες ή απορρίπτουν-κωλύουν την προόδο-ανέλιξή τες.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 9.10.09 και το μεταφράσαμε, στην Pink News γραμμένο από την Jessca Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/09/women-make-up-disproportionate-amount-of-gay-military-firings/