7 Οκτ 2009

H απαγόρευση του ΛεΠΑΤ γάμου είναι ενάντια στους νόμους των ίσων δικαιωμάτων

Δικαστίνα του Τέξας αποφάσισε πως η απαγόρευση του ΛεΠΑΤ γάμου είναι ενάντια στους νόμους των ίσων δικαιωμάτων.

Μία διακστίνα στο Ντάλας του Τέξας, αποφάσισε ότι ένα ΛεΠΑΤ ζευγάρι μπορεί να χωρίσει σε οποιοδήποτε κράτος των ΗΠΑ, ακόμη κι αν αυτό δεν έχει αναγνωρίσει το ΛεΠΑΤ γάμο.


Το Τέξας έχει συνταγματική απαγόρευση για τον ΛεΠΑΤ γάμο αλλά στην περιφέρεια του Ντάλας η δικαστίνα Tena Callahan αποφάσισε την 1.10.09 πως δύο ΛεΠΑΤ που τέλεσαν γάμο στην Μασαχουσέτη θα μπορούσαν να χωρίσουν στο κράτος του Τέξας.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα Dallas Morning News, η Tena Callahan, που ανήκει στο Δημοκρατικό κόμμα, αποφάσισε επίσης πως η με ψηφοφορία αποδοχή συνταγματικής απαγόρευσης του ΛεΠΑΤ γάμου ήταν παραβίαση των ίσων δικαιωμάτων και του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Ο γενικός εισαγγελέας Greg Abbott έχει πει ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση «για να υπερασπιστεί τον παραδοσιακό καθορισμό του γάμου που εγκρίθηκε με ψηφοφορία στο Τέξας».

Σε μια δήλωση του, πρόσθεσε: « Οι νόμοι και το σύνταγμα του κράτους του Τέξας καθορίζουν το γάμο ως θεσμό που περιλαμβάνει μια γυναίκα και έναν άνδρα. Η σημερινή απόφαση ακυρώνει αυτό τον συνταγματικό καθορισμό - παρά το γεγονός ότι έγινε αποδεκτός πρόσφατα, από το 75% των ψηφοφόρων του Τέξας».

Η συνταγματική απαγόρευση πέρασε το 2005. Ο κυβερνήτης Ρικ Πέρι, που υποστήριξε την απαγόρευση, είπε: «Όσες-οι ψήφισαν και το νομοθετικό σώμα του Τέξας έχουν βεβαιώσει επανειλημμένα την άποψη ότι ο γάμος ορίζεται ως μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα. Πιστεύω ότι η απόφαση είναι ελαττωματική-ελειπής και πρέπει να εφεσειβληθεί.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 2.10.09 και το μεταφράσαμε, στην Pink News γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/02/texas-judge-rules-that-gay-marriage-ban-violates-equal-rights-laws/