24 Οκτ 2009

ΛεΠΑΤ γάμος στην Νέα Υόρκη

Ο κυβερνήτης είπε ότι ο ΛεΠΑΤ γάμος θα νομιμοποιηθεί στην Νέα Υόρκη.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, David Paterson έχει πει ότι ο ΛεΠΑΤ γάμος θα είναι σύντομα νόμιμος στο κράτος του.

Ο Paterson μίλησε χτες 22.10.09 τη νύχτα σε ένα γεύμα στο Μανχάταν που φιλοξενήθηκε απότην ομάδα ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων «Empire State Pride Agenda».

Ο νόμος έχει περάσει ήδη από την κρατική Συνέλευση και θα ψηφιστεί από τη Σύγκλητο στις επόμενες εβδομάδες.

Έπειτα θα πάει στο Paterson για έγκριση. Δεν μπορεί να αναγκάσει τη Σύγκλητο να ψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά είπε πως ήταν αισιόδοξος ότι θα ψηφιστεί.

Ο κυβερνήτης είπε ότι ο ΛεΠΑΤ γάμος θα είναι νόμιμος «ως αποτέλεσμα ενός νόμου που θα ψηφίσουμε στη Σύγκλητο της Νέας Υόρκης, που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Συνέλευση, και θα υπογραφεί από τον κυβερνήτη, τις επόμενες εβδομάδες».

Ως πρόπωση ο κυβερνήτης είπε, ότι τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια δεν θα πρέπει πλέον να ανησυχούν για ζητήματα όπως τα δικαιώματα της νοσοκομειακής ασφάλειας, της επίσκεψης ασθενών σε νοσοκομείο.

Ο νόμος πέρασε τον Μάιο στη Συνέλευση της Νέας Υόρκης, με 89υπέρ και 52κατά και η Σύγκλητος είναι τώρα το τελικό εμπόδιο,επειδή όπως έχει πει ο Paterson, θα υπογράψει τον νόμο εάν φθάσει στο γραφείο του.

Ο νόμος αυτός θα κάνει τη Νέα Υόρκη το έκτο κράτος που θα νομιμοποιήσιε τον ΛεΠΑΤ γάμο μετά από το Βερμόντ, τη Αϊόβα, τη Μασαχουσέτη, το Κοννέκτικατ και το Νιού Χάμσαιρ. Επιτράπηκε για λίγο στην Καλιφόρνια έως ότου ένα δημοψήφισμα αποδυνάμωσε το ΛεΠΑΤ γάμο.

Ο ΛεΠΑΤ γάμος ίσχυσε στο Μαίην αλλά θα τεθεί σε ψηφοφορία τον επόμενο μήνα, για το αν πρέπει να είναι νόμιμος ή όχι.

Το 2007, ένας παρόμοιος νόμος ψηφίστηκε στη Συνέλευση της Νέας Υόρκης με 85υπέρ και 61κατά αλλά απέτυχε στη Σύγκλητο.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 23.10.09 και το μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/23/governor-says-gay-marriage-will-be-legal-in-new-york/