6 Οκτ 2009

OSCE- Δελτίο Τύπου για την Σερβία

Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη-OSCE

Δελτίο Τύπου

18.9.09 Βελιγράδι

Ο επικεφαλής της αποστολής του OSCE στη Σερβία, Tom Moore, και ο εδρεύων συντονιστής των Ην.Εθνών στη Σερβία, William Infante, χαιρέτησαν σήμερα τη συνεργασία μεταξύ της κοινωνίας πολιτισών-ων και των σερβικών αρχών ώστε να παρασχεθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για όλες τις συμμετέχουσες-ντες στην Ημέρα Υπερηφάνειας του 2009, η οποία σχεδίαστηκε να πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου.

Το δικαίωμα στην ελευθερία της ειρηνικής συνέλευσης είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και ως τέτοιο πρέπει να προστατευθεί, είπε ο Tom Moore. «Εμπιστευόμαστε πως η Σερβία θα τηρήσει την δέσμευση της, για την υποστήριξη της ισότητας και της ελευθερίας των πολιτισών-ων της που συγκεντρώνονται ειρηνικά, με την προθυμία των σερβικών αρχών, ιδιαίτερα του Υπουργείου Εσωτερικών, και των διοργανωτριών-ων που εργάζονται για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια όλων εκείνων που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ημέρα Υπερηφάνειας.

Ο William Infante είπε: « Είναι πολύ σημαντικό για όλα τα έθνη να προστατεύσουν όλες-ους τις ανθρώπους από τη διάκριση. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αναφαίρετα για όλες-ους, και αυτές οι δύο αρχές, της καθολικότητας και της μη-διάκρισης πρέπει να εφαρμόζονται-τηρούνται».

Ο Tom Moore πρόσθεσε πως «Η απαγόρευση της διάκρισης είναι μια θεμελιώδης έννοια άρθρων του Σερβικού Συντάγματος του 2006. Ο πρόσφατα εγκεκριμένος νόμος σχετικά με την μη-διάκριση αναπτύσσει περαιτέρω αυτήν την συνταγματική αρχή. Είναι σημαντικό όλες τις πολίτισες-ες στη Σερβία να μπορούν να απολαμβάνουν των δικαιωμάτων τες και να γνωρίζουν πως οι αποτελεσματικοί μηχανισμοί για την καταπολέμηση των διακρίσεων εφαρμόζονται-λειτουργούν».


Το δελτίο τύπου το βρήκαμε στις 18.9.09 και το μεταφράσαμε από την http://www.osce.org/item/39607.html
Όσες θέλουν να διαβάσουν για τον οργανισμό, η αρχική σελίδα του είναι η: http://www.osce.org/