1 Νοε 2009

Διαβούλευση για την ΛεΠΑΤ αιμοδοσία

Δημόσιες διαβουλεύσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα για την απαγόρευση στις ΛεΠΑΤ να δίνουν αίμα.

Η πιό πρόσφατη ανασκόπηση-αναθεώρηση, Ιανουαρίος 2007, σύστησε πως η πολιτική της απαγόρευσης στις ΛεΠΑΤ να δίνουν αίμα, πρέπει να συνεχιστεί.

Αυτή σημαίνει ότι όποια-ος που έχει έρθει οποτεδήποτε σε σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο απαγορεύεται για όλη της-του τη ζωή να δώσει αίμα, καθώς και όσες-οι έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί τες-τους. Άλλες-οι άνθρωποι που απαγορεύεται να δώσουν αίμα είναι οι εργαζόμενες-οι στο σεξ και οι χρήστριες-ες ναρκωτικών.

Η σημερινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί από την Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια του Αίματος, των Ιστών και των Οργάνων, η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση για ζητήματα ασφάλειας του αίματος.

Αν και η ΜΚΟ Σεξουαλικής Υγείας «Terrence Higgins» έχει υποστηρίξει την απαγόρευση, άλλες όπως ο Peter Tatchell που πραγματοποιεί εκστρατεία για τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα και η Εθνική Ένωση για το aids θεωρούν ότι η απαγόρευση είναι μεροληπτική.

Ο Peter Tatchell είπε: Αυτή η ανασκόπηση-αναθεώρηση που συμπεριλαμβάνει μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα, και της απαγορεύει για όλη τη ζωής τες-τους σε ΛεΠΑΤ να δίνουν αίμα έχει διαρκέσει πάρα πολύ. Έχει διαταχτεί από την Εθνική Υπηρεσία Αίματος ως απάντηση της κριτικής και των διαμαρτυριών από μια σειρά οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων "OutRage" που εργάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματ των ΛεΠΑΤ!, της "Εθνικής Ένωσης του aids" και της "Εθνικής Ένωσης Φοιτητριών-ων"».

Ο Tatchell πρόσθεσε: «Η απαγόρευση για όλη την διάρκειας της ζωής υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζει ότι καταπολεμά την λεσβοφοβική-ομοερωτοφοβική διάκριση. Η απαγόρευση βασίζεται στη στερεοτυπική, παράλογη, φανατική και μη επιστημονική θεωρεία-συμπέρασμα ότι όποια-ος που έχει έρθει σε κολπική, στοματική ή πρωκτική σεξουαλική επαφή με άλλη-ον -ακόμη και κι αν ήταν πριν 40 χρόνια και πήρε όλες τις προφυλάξεις- αποτελεί υψηλό κίνδυνο για το hiv. Αυτά είναι ανοησίες.

«Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες-οι ΛεΠΑΤ δεν έχουν hiv και δεν θα έχουν ποτέ hiv. Το αίμα τους είναι ασφαλές».

Η Εθνική Ένωση Φοιτητριών-ων θα διαμαρτυρηθεί έξω από τη συνεδρίαση, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βασιλικό Φυτοκομικό Κέντρο Διαλέξεων στην οδό Greycoat κατά της 1 μ.μ.

Από το 1985, έχουν υπάρξει μόνο δύο περιπτώσεις ασθενών, που νόσησαν από hiv μέσω μετάγγισης αίματος.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 27.10.09 και το μεταφράσαμε, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2009/10/27/public-meeting-to-be-held-today-on-gay-blood-ban/