5 Νοε 2009

Προσπαθούν να ακυρώσουν τον ΛεΠΑΤ γάμο στο Μαίην

Οι ψηφοφόρισες-οι στο Μαίην έχουν επιλέξει να ακυρώσουν έναν νέο νόμο που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να τελέσει γάμους σε ΛεΠΑΤ ζευγάρια.

Οι πιό πρόσφατοι αριθμοί δείχνουν ότι 52.7% των πολιτών ψήφισαν ενάντια στο νέο δικαίωμα, έναντι 47.2% υπέρ.

Το Μαίην νομιμοποίησε το ΛεΠΑΤ γάμο το Μάιο 2009 και επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 12η Σεπτεμβρίου. Εντούτοις, παρέμεινε ανεφάρμοστο αφότου θρησκευτικές ομάδες ανήγγειλαν ότι είχαν συλλέξει αρκετές υπογραφές που επιτρέπουν ένα δημοψήφισμα για το ζήτημα.

Η κατάσταση είναι τώρα παρόμοια με αυτήν Καλιφόρνιας, όπου ο ΛεΠΑΤ γάμος νομιμοποιήθκε αλλά αποσύρθηκε το Νοεμβρίο του 2008 μετά από δημοψήφισμα.

Ο ΛεΠΑΤ γάμος είναι νόμιμος σε πέντε κράτη – Αϊόβα, Βερμόντ, Κοννέκτικατ, Μασαχουσέτη και Νιού Χάμσαιρ - αλλά αυτό το δικαίωμα έχει χορηγηθεί από τα δικαστήρια ή το νομοθετικό σώμα, παρά από δημοψήφισμα.

Οι ΛεΠΑΤ ακτιβίστριες-ες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την μάχη για ίσα δικαιώματα.

Ο Jesse Connolly, μέλος της εκστρατείας «NO on 1/Protect Maine Equality» είπε: «Θα διανύσουμε μια μεγάλη διαδρομή. Για την επόμενη εβδομάδα, τον προσεχή μήνα, και το προσεχές έτος - μέχρι σε όλο το Μαίην οι οικογένειες αντιμετωπίζονται ισότιμα . Επειδή, αυτή η μακρόχρονη μάχη ήταν πάντα, για την αγάπη και την οικογένεια και αυτή θα είναι πάντα κάτι για το οποίο αξίζει για να μάχεσαι».

Πρόσθεσε: « Νοιώθω υπερηφάνεια για την εκστρατεία επειδή οι ιστορίες που είπαμε και οι εικόνες που μοιραστήκαμε ήταν από το πραγματικές-ους γονείς του Μέιν που αντιπροσώπευσαν τα παιδιά τες-τους, και ΛεΠΑΤ ζευγάρια που θέλησαν απλά να νυμφευθούν το πρόσωπο που αυτές αγαπούν».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 4.11.09 και το μεταφράσαμε, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/04/echoes-of-prop-8-as-maine-voters-repeal-gay-marriage/