6 Νοε 2009

Νομική αναγνώριση των λεσβιών ως κοινωνικών μητέρων στην Τασμανία

Στις λεσβίες μητέρες που δεν είναι οι βιολογικές γονείς των παιδιών τες, τις χορηγήθηκε η νομική αναγνώριση από το Νομικό Συμβούλιο της Τασμανίας. *Α

Η κίνηση σημαίνει ότι θα εγγράφονται ως γονείς στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τες, και δεν θα περνούν από τις δαπανηρές διαδικασίες παιδοθέτησης.

Το νέο δικαίωμα χορηγήθηκε σε μια ομόφωνη ψηφοφορία και έχει επεκταθεί για να ισχύσει αναδρομικά από το 2003.

Οι ΛεΠΑΤ ακτιβίστριες-ες στο νησί έχουν κάνει εκστρατεία για τα ίσα γονεϊκά δικαιώματα για χρόνια. Ο νόμος εισήχθη αρχικά το 2003 αλλά παρέμεινε ανεφάρμοστος.

Ο Rodney Croome της ΛεΠΑΤ ομάδας δικαιωμάτων είπε στο ABC News ότι η κίνηση θα ωφελήσει τα παιδιά.

Είπε: «Σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά θα έχουν τώρα τα οφέλη που περιλαμβάνουν φυσικά τη μεγαλύτερη νομική, συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια της ύπαρξης δύο νόμιμων γονέων, όπου και οι δύο θα είναι μητέρες και όχι μόνο μια νόμιμη γονέα, η οποία ως τώρα ήταν η βιολογική μητέρα τες-τους»

Το Σεπτέμβριο, ο νόμος άλλαξε για να επιτρέψει στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια να διοργανώνουν τις επίσημες τελετές ώστε να γιορτάσουν την Πράξη των Σχέσεών τες-τους, η οποία είναι η μορφή Συμφώνου Συμβίωσης της Τασμανίας.

Η αλλαγή, από την 1η Νοεμβρίου, σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να υπογράψουν την Πράξη Σχέσης τες σε μια τελετή όπου θα προίσταται μια- ένας ιερέας γάμου και με την παρουσία των φιλενάδων-ων και τις οικογένειές τες-τους.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 4.11.09 και το μεταφράσαμε, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/04/lesbian-mothers-in-tasmania-get-legal-recognition/

*Α Κοινωνικές μητέρες=οι μητέρες που δεν είναι βιολογικές μητέρες. Ευαγγελία Βλάμη