7 Νοε 2009

Εκστρατεία για τον ΛεΠΑΤ γάμο στην Καλιφόρνια

Μια ημέρα μετά από την επέτειο της πρότασης 8, όσες-οι συνηγορούν για το ΛεΠΑΤ γάμο έχουν προωθήσει μια νέα εκστρατεία χρηματοδότησης για ναφέρει το ζήτημα σε ψηφορία την επόμενη χρονιά.

Η πρόταση 8 ήταν μια πρωτοβουλία ψηφοφόρων που απαγόρευσε το ΛεΠΑΤ γάμο ακριβώς πέντε μήνες αφότου θεσπίστηκε από το κράτος.

Η έναρξη της εκστρατείας αναγγέλθηκε χθες στις ομάδες του Σαν Φρανσίσκο, του Λος Άντζελες, του Σαν Ντιέγκο και του Φρέσνο.

Οργανώνεται από την Οργάνωση «ΝΑΙ! στην Ισότητα» και την «Αλήθεια και Ελπίδα», σε συνεργασία με την ομάδα «Επαναφορά της Ισότητας 2010», ο στόχος της εκστρατείας είναι η εξοικονόμηση ενός εκατομυρίου δολαρίων και συλλογή πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφών οι οποίες είναι προυπόθεση για μπορέσουν να θέσουν σε επαναληπτική ψηφορία τον ΛεΠΑΤ γάμο.

Η ΛεΠΑΤ ομάδα «Ισότητα στην Καλιφόρνια», έχει συστήσει ότι οι προσπάθειες πρέπει να στραφούν στο να θέσουν το ζήτημα σε ψηφοφορία το 2012 παρά το 2010, λέγοντας ότι η μάχη για τις καρδιές και τα μυαλά μπορεί να εδραιωθεί καλύτερα μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Αυτή τη εβδομάδα, η ψηφοφορία του Μαίην ακύρωσε έναν νέο νόμο για τον ΛεΠΑΤ γάμο αλλά οι ακτιβίστριες-ες της Καλιφόρνια λένε ότι θα συνεχίσουν την πάλη.

Η Chaz Lowe, ιδρύτρια της οργάνωσης «Ναι! στην Ισότητα», είπε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Εθνική Οργάνωση για το Γάμο (NOM) και τις-τους συμμάχους της, που είναι πρόθυμες-οι να ξοδεψουν τα εκατομμύρια δολάρια, να αψηφίσουν την εκστρατεία, τους νόμους και να ανατρέψουν την αλήθεια, αρνούμενες-οι τα δικαιώματά μας, που εγγυάται το πλαίσιο της 14ης Τροποποίησης του συντάγματος των ΗΠΑ - ίση προστασία απέναντι στο νόμο.

«Με τη σωστή γλώσσα για την ψήφο, η ψηφοφορία μας παρουσιάζει στέρεη υποστήριξη για την ισότητα γάμου στην Καλιφόρνια. Με τη σωστή εκστρατεία, πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε.»

Η Lowe θεωρεί ότι υπάρχει η υποστήριξη της κρατικής πλειοψηφίας για το ΛΕΠΑΤ γάμο, ειδικά αφού μια διάταξη συμπεριλήφθηκε για να προστατεύσει το δικαίωμα Πρώτων Τροπολογιών των εκκλησιών - έτσι ώστε καμία εκκλησία να μην μπορεί ποτέ να αναγκαστεί να εκτελέσει τους γάμους, εάν δεν τους επιλέξουν.

Η Eugene Hedlund, ιδρύτρια τής οργάνωσης «Αλήθεια και Ελπίδα», είπε: «Το μόνο πράγμα που μάθαμε από το Μαίην, είναι ότι οι δυνάμεις ενάντια στην ισότητα είναι ακόμα ισχυρές, αλλά όχι και ανίκητες».

«Είναι ο Frank Schubert (νομική εταιρεία) και η ομάδα «Εθνική Οργάνωση για το Γάμο» πρόκειται να αποφασίσει ποια-ος έχει ποια δικαιώματα στην Αμερική ή είναι τα πρόσωπα που πρόκειται να αποφασίσουν; Είναι Καλιφόρνια έτοιμη άλλη μια φορά να οδηγήσει όχι μόνο τη χώρα αλλά τον κόσμο στη πρόοδο, συμπεριλαμβάνοντας και προωθώντας ιδανικά ή αυτή η Καλιφόρνια είναι απλώς μια ανάμνηση;»

Η εκστρατεία του ενός εκατομμυρίου θα περιλάβει, μια διαδικτυακή-on line χρηματοδότηση, που θα αποτελείται από ένα δίκτυο με πάνω από 400.000 ακτιβιστριών-ων, δράσεις συλλογής χρημάτων στη νότια Καλιφόρνια, βόρεια Καλιφόρνια και την Central Valley και θα αναζητήσει εκτός της ΛεΠΑΤ κοινότητας, σημαντικές χορηγίες στην Καλιφόρνια και σε όλη τη χώρα.

Η Lowe ολοκλήρωσε: «η ομάδα «Εθνική Οργάνωση για το Γάμο» επιτίθεται και δίνει ψεύτικα στοιχεία για τις ΛεΠΑΤ οικογένειες σε κάθε Πολιτεία, που κεφαλαιοποιεί το φόβο των ανθρώπων. Πρέπει να σταματήσει να μας βλάπτει όλες-ους.

«Χρειαζόμαστε την κοινότητα και τις συμμάχους μας ώστε να μάθουν ότι έχουν την επιλογή, είτε να σταματήσουν αυτές τις επιθέσεις είτε να υπερασπιστούν την ισότητα που αξίζουμε. Η αναμονή δεν είναι ευχέρεια επιλογής».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 5.11.09 και το μεταφράσαμε, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/05/fundraising-campaign-launched-to-restore-gay-marriage-in-california/